Neo

Αρνούμαστε να δούμε το δύσκολο παρόν και το ζοφερό μέλλον…

Καθόλου δεν άρεσε στον Γιώργο Φλωρίδη η απόφαση του ΣτΕ για αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Σε ανάρτησή του υπό τον τίτλο «πότε, άραγε, θα χορτάσει η μεταπολίτευση;», ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «οι αιτίες της χρεοκοπίας, δεν λένε με τίποτα να εγκαταλείψουν την χώρα». Αντίθετα, υποστηρίζει ότι κάθε ανάσα που πάει να πάρει ο τόπος, μετά από δύσκολες προσπάθειες, γρήγορα ανατρέπεται είτε από αδίστακτους λαϊκιστές, είτε από δικαστικές αποφάσεις που επιβάλουν στο κράτος να πληρώσει δισεκατομμύρια ευρώ σε αναδρομικά συντάξεων κ.ο.κ.

«Όταν τα δημόσια οικονομικά πιέζονται αφόρητα και ο Ερντογάν προχωράει ακάθεκτος στην υλοποίηση των γεωπολιτικών του σχεδίων σε βάρος πρωτίστως της χώρας μας, όταν όλοι διαπιστώνουν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της αμυντικής μας ικανότητας, εμείς μοιράζουμε αναδρομικά 4 δισ. στους συνταξιούχους, διατηρώντας παράλληλα σοβαρές ανισότητες στο εσωτερικό του ασφαλιστικού συστήματος και αδιαφορώντας για τους νέους», γράφει μεταξύ άλλων. «Στραμμένοι σταθερά στο παρελθόν, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας δανεική ευημερία μέσα από αναδρομικά και αρνούμαστε να δούμε το δύσκολο παρόν και το ζοφερό μέλλον, σ' έναν κόσμο που κουνιέται συθέμελα», συνεχίζει, ψέγοντας κόμματα που πήγαν ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι το ΣτΕ θα έπρεπε να πάρει απόφαση για χορήγηση αναδρομικών για πέντε χρόνια... «Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσο μακριά μπορούμε να πάμε έτσι», καταλήγει ο πρώην υπουργός, σε μία ανάρτηση που πιθανότατα θα γίνει ιδιαίτερα... δημοφιλής μεταξύ των κυβερνώντων.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. === Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΦΡΟΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΦΛΩΡΙΔΗ,
  ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ,
  === ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ, ΣΑΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΑΠΟΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
  ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΕΤΗΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
  === ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ………….

 2. ————————-
  Eείναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψης του κ. Φλωρίδη όσον αφορά την αποζημίωση που επιδικάζει το ΣτΕ και μάλιστα αναδρομικά σε πολίτες που Επλήγησαν από μέτρα λιτότητας στο παρελθόν.
  Μετά , οι πολίτες , οι πολιτικοί και οι Δικαστικοί στην χώρα μας θα μιλούν πάλι για τις θυσίες που “Έχει υποστεί “ ο Ελληνικός λαός χωρίς καν να συνυπολογίζει την φοροδιαφυγή του . …. Και. Που είστε κύριοι ,
  δεν είναι φοροδιαφυγάς ΜΟΝΟΝ αυτός που δεν εκδίδει ταμιακές αποδείξεις κλέβοντας το Κράτος μας ! ΕΙναι και αυτός που δεν τις απαιτεί ή δεν τις αναφέρει στην εφορία !
  Με την ευκαιρία της πανδημίας αυτή η ασθένεια Ανθεί και βασιλεύει σχεδόν παντού, πάλι .
  Πως ένας Ευάλωτος πολίτης θα αισθάνεται αλήθεια ;
  όταν βλέπει ότι για χάριν του τουρισμού γίνονται όλες οι υποχωρήσεις για να κινηθούν τα τουριστικά επαγγέλματα και ο κάθε πολίτης που νοικιάζει δωμάτια στο νησί … δεν σου εκδίδει αποδείξεις ;
  Ότι φάμε , ότι πιούμε και όσα καρατικα χρέη αρπάζουν οι προϋπολογισμοί μας ;
  Να ! η κωστακαραμανλικη Νοοτροπία , ολοζώντανη . Ας τα πληρώσουν τα δισέγγονα μας Τα χρέη μας …
  εμείς θα έχουμε φύγει !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.