Neo

Δεν τον ενδιαφέρει το... άδειασμα Πέτσα

Ο Μάκης Βορίδης υπέστη χθες ένα ηχηρό άδειασμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναφορικά με την άποψή του να εφαρμόσει «αντίποινα» στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί η Ελλάδα, μετατρέποντας το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο Γενοκτονίας του ελληνισμού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι Παγκόσμιο και όχι ελληνοτουρκικό. Κι εμείς εργαζόμαστε όχι σε επίπεδο αντιποίνων αλλά οικουμενικής καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας». Την ίδια περίπου ώρα, απαντώντας στα της κυριότητας ο Μάκης Βορίδης, επέμενε, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Real, στην πρότασή του, λέγοντας: «Το αν είναι εφικτή λόγω κυριότητας η πρόταση για μετατροπή του μουσείου σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, η κυριότητα πάντοτε σε αυτά τα ζητήματα είναι ένα θέμα, απαιτούνται και άδειες για την ίδρυση ιδιωτικών μουσείων. Επομένως αν θέλει κάποιος να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και είναι κράτος και έχει όρεξη να επιβάλλει κυρώσεις σε αυτή την κατεύθυνση, είναι προφανές ότι μπορεί να το κάνει. Άρα αυτοί που έσπευσαν να ανακαλύψουν νομικά κωλύματα στα θέματα της ιδιοκτησίας και σε άλλα θέματα σε αυτή την ιδέα, ας το πω έτσι, θα ήθελα να είναι εξίσου νομιμόφρονες και να φροντίζουν τα θέματα με τέτοια νομική επιμέλεια και σε άλλα ζητήματα, όταν πλέον ευθέως αντιτίθενται σε νόμους».

Όπως και να έχει, αν και συνήθως δεν είναι ευχάριστο για κανέναν υπουργό να τον αδειάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Βορίδης δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εκείνος ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα και να δώσει το δικό του στίγμα. Όλα τα άλλα έρχονται -για τον ίδιο- δεύτερα...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.