ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιγαίο: Σε επιφυλακή η Ελλάδα για διπλή πρόκληση από Ερντογάν με Αγιά Σοφιά και Oruc Reis

Στην τέταρτη ημέρα μπαίνει η κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις τουρκικές προκλήσεις με το "Oruc Reis" και τις απειλές της Άγκυρας για έρευνες του ερευνητικού πλοίοι νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εν μέσω απειλών και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ετοιμάζεται σήμερα να περάσει τις πύλες της Αγιάς Σοφιάς για να προσευχηθεί, ο Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει "μαξιμαλιστικές απόψεις", ενώ ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου αναφερόμενος στην ΑΟΖ του Καστελόριζου, δήλωσε πως "αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών".

Στον Καλίν "απάντησε" ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα. O Τζέφρι Πάιατ πήρε ξεκάθαρη θέση λέγοντας πως "οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν τις αρχές του διεθνούς ναυτικού δικαίου, βάσει των οποίων τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου, έχουν ακριβώς την ίδια υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ όπως και κάθε περιοχή στην ηπειρωτική χώρα".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.