Neo

«Γαλάζιος» βουλευτής κατά Βρούτση

Το ότι το κλίμα εντός της κυβέρνησης και της ΝΔ είναι βαρύ για τον υπουργό Εργασίας είναι γνωστό. Όμως, το ότι θα φτάναμε στο σημείο να δέχεται ο Γιάννης Βρούτσης μία... απολύτως αιχμηρή ερώτηση από τον, κατά τα άλλα «νομοταγή» βουλευτή Ευρυτανίας του κυβερνώντος κόμματος, Κώστα Κοντογεώργο, δεν το περίμενε κανείς. Ο Κοντογεώργος, λοιπόν, στην ερώτησή του για τις εκκρεμείς συντάξεις, κατηγορεί ευθέως τον Βρούτση ότι «δεν έχει πραγματοποιήσει ότι είχε υποσχεθεί» και τον ρωτά επίσης αν... «προτίθεται να σταματήσει να χρησιμοποιεί την συνήθη δικαιολογία των προκατόχων του, ότι δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό του ΕΦΚΑ και να αποδώσει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών;».

Ακολουθεί αναλυτικά η εν λόγω αιχμηρή ερώτηση, που είναι ενδεικτική του εσωκομματικού «καύσωνα» τον οποίο αντιμετωπίζει ο Βρούτσης:

«Κύριε Υπουργέ,

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, σας εμπιστεύθηκε ένα από τα πιο κρίσιμα Υπουργεία, το Υπουργείο Εργασίας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Εσείς ο ίδιος, στις προγραμματικές δηλώσεις τον Ιούλιο του 2019, δεσμευθήκατε ενώπιον του Κοινοβουλίου και του Ελληνικού λαού, να τιμήσετε τον θεσμικό σας ρόλο, με αποτελεσματικότητα και κυρίως ευαισθησία.

Ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων και στο μπάχαλο που δημιούργησε η ανερμάτιστη Κυβέρνηση των συριζανελ, αναφέρατε ότι είναι η μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού συστήματος και συνεχίσατε επί λέξη: «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι μία ντροπή για την Ελληνική Κοινωνία. Τρία, τέσσερα χρόνια ο απόμαχος της δουλειάς, για να πάρει την σύνταξή του, μετατρέπεται σε επαίτη, για να πάρει αυτό που δικαιούται ως αποτέλεσμα της δουλειάς του».
Εκτιμήσατε τις εκκρεμείς συντάξεις, όλων των πρώην ταμείων σε 464.000 και δεσμευθήκατε να διορθώσετε αυτό το αίσχος.
Ένα χρόνο μετά οι φωνές, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των πολιτών, παραμένουν στα ίδια σχεδόν τραγικά επίπεδα καθυστερήσεων, σαν μην άλλαξε απολύτως τίποτα.

Οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγανακτισμένων πολιτών, αφού η πολιτεία, αντί να τους χορηγήσει την σύνταξη στα 67 τους χρόνια, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους, δεν κατορθώνει να τους την χορηγήσει ούτε μετά από 30 μήνες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια, τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμη και αυτές τις επιβίωσης.

Για παράδειγμα, στον ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδος, ασχολούνται μόνον δύο υπάλληλοι για την απόδοση των συντάξεων του πρώην ΟΓΑ και οι καθυστερήσεις έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, αφού αυτή την στιγμή εξετάζονται αιτήματα του Μαρτίου 2018.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα άλλα ταμεία, με την διαφορά ότι τους καταβάλετε προσωρινή σύνταξη (δηλαδή το 60%), ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ.Υπουργός

1. Προτίθεστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να τιμήσετε την εντολή του Πρωθυπουργού και τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και να βελτιώσετε το σύστημα απονομής των εκκρεμών συντάξεων ;
2. Προτίθεστε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την συνήθη δικαιολογία των προκατόχων σας, ότι δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό του ΕΦΚΑ και να αποδώσετε τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών;
3. Εξετάσατε εναλλακτικές λύσεις του προβλήματος και ποιες;».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. === ΚΑΛΑ, ΕΔΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΟΤΙ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕ
  Ο ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ Ο WHITE HOUSE ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ
  ΜΙΜΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ
  ΤΟΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ((ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ)) ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
  ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ
  ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ 10 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ((ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΕΝΑΝ
  ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 7 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ)) ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ
  ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΒΡΗΚΕ ΝΑ
  ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
  ΣΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ …………………….
  === ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΄΄ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ……Ι ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ»

 2. MONO ΕΝΑΣ ? ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ? Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ? ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΙΑΣ…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.