ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Για τους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισός μισθός»

Γεννηματά: «Ενας χρόνος ΝΔ κυβέρνηση, ένας χρόνος συντήρηση»

H Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ, σχολίασε δηκτικά πως «γαλάζια» κανονικότητα σημαίνει: πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια. Τράπεζες που στηρίζουν τους ισχυρούς και όχι τους μικρομεσαίους, για τους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισός μισθός, για τους αγρότες αδιαφορία, για τις συντάξεις νέα καθυστέρηση.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη συντήρηση, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα στην κοινωνία».

Την ίδια ώρα, σε έκτακτη διαδικτυακή ενημέρωση, το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα ενημερωτικό κείμενο για 22 σημεία, υπό τον τίτλο «Πίσω από τα φώτα της ράμπας». Αφορούν τομείς της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και προσδιορίστηκαν από τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τους τομεάρχες του κόμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει στο ενημερωτικό του κείμενο ότι, παρά την επικοινωνιακή υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος, πρόκειται για τα αρνητικά σημεία της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και προσδιορίζεται από την εφαρμογή συντηρητικών πολιτικών, με ταυτόχρονη προσπάθεια διαμόρφωσης πελατειακού κράτους. «Μέχρι την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθούσε ανάλογη συντηρητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει το κυβερνών κόμμα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά διαπιστώνονται ίδιες συντηρητικές πολιτικές, κυρίως στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική. «Με την οικονομική διαχείριση που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνονται οι ανισότητες, δέχεται πλήγματα η μεσαία τάξη, ενώ για το Υπερταμείο δεν έχει αλλάξει τίποτα», υποστηρίζουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκαν ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η εναλλακτική πρόταση του κόμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, οι κ. Πρωτόπαπας και Χρηστίδης υπογράμμισαν, ότι καταγράφονται σημάδια ανοδικής τάσης του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό δεν αρκεί και η προσπάθειά του είναι προσπάθεια διαρκείας. «Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αντιλαμβάνονται τι έγινε στα 4,5 χρόνια κυβέρνησής του κι αποστασιοποιούνται. Έτσι γίνεται. Περνάμε από μια ενδιάμεση φάση και οφείλουμε να τους πείσουμε».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε τις πρόσφατες αποκαλύψεις και καταγγελίες του επιχειρηματία Χρίστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά, λέγοντας: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει φως για όλους και για όλα» ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου, δικηγόρου του κ. Καλογρίτσα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο αφού υπάρχει επιχειρηματική διένεξη ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χρηστίδης του καταλόγισε πλήρη πολιτική ευθύνη, καθώς ως πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας, αλλά και για τα πρόσωπα και τους συνεργάτες που επέλεξε.

Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, διερωτήθηκε αν η κ. Τουλουπάκη παραπλάνησε τη Βουλή και αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να διερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.