ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της διαφοροποίησης Παπανδρέου-Καστανίδη

Γεννηματά: «Θα διαγράφεται όποιος βουλευτής δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων»

Διαγραφές βουλευτών σε περίπτωση που δεν σεβαστούν τις αποφάσεις των οργάνων προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής στον απόηχο των εσωτερικών εξελίξεων.

«Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας», διεμήνυσε η κυρία Γεννηματά, που ανέφερε ότι «τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον».

Στη ψηφοφορία της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή διαφωνώντας με το νομοσχέδιο για τις πορείες και για τον λόγο αυτό απείχαν από τη ψηφοφορία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στην συνεδρίαση, ενώ ο Χάρης Καστανίδης βρίσκεται εκτός Αθηνών και ζήτησε να συμμετέχει μέσω skype.

Αναλυτικά, η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο.

Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις. Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αγαπητή κ. Γεννηματά,
  Η πειθαρχία σε ένα πολιτικο κόμμα , όταν έρχεται προς συζήτηση στην Βουλή ειναι ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως αυτό περί των συλλαλητηρίων και των καταλήψεων των δρόμων της Αθήνας από διάφορους μπαχαλάκηδες εις βάρος του γενικού κοινού και της οικονομικής του υπόστασης , είναι πράγματι μια σοβαρή υπόθεσης.
  Η προκειμένη περίπτωση της απουσίας από την ψηφοφορία Στην Βουλή των κυρίων Παπανδρέου και Καστανίδη είναι μια λογική και άκρως έντιμη πολιτική αντίδρασης Από μέρους των .
  Έγινε από τα όργανα , συζήτησης και τοποθέτησης των μελών της βάσης του συνασπισμού των κομμάτων και των κινημάτων που αποτελούν το Τρίτο κόμμα στην Βουλή ;
  Οι εκλεκτοί Αυτοί αντιπρόσωποι μας προσπάθησαν και επεξήγησαν την θέση τους .
  ΕΙναι οι οι κίνδυνοι που κρύβουν κινήσεις και αποφάσεις που αποβλέπουν σε πολιτικά οφέλη αγιάζοντας τα μέσα για τον επιθυμητό σκοπό Της ψηφοθηρίας .
  Εμείς λοιπόν της βάσης στο Κίνημα Αλλαγής βρήκαμε την στάση των εν λόγω βουλευτών πολύ γενναία !
  Θελουμε τις αλλαγές να αρχίσουν από μας τους ίδιους !

 2. Κ 17:39 10/07/2020

  Φώφη, άντε στη ΝΔ να υποστηρίζεις τα νομοσχέδια χωρίς να χρειάζεται να φοράς τη μάσκα της δήθεν διαφωνίας. Ας ξεχωρίσουν επιτέλους οι Σοσιαλιστές από τους κιναλήτες!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.