ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτά είναι τα ψέματα που αξιοποιεί η κυβέρνηση»

Γκιόκας: «Η Ιστορία είναι γεμάτη νόμους που τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού»

«Η Ιστορία είναι γεμάτη τέτοιους νόμους - ζόμπι που θεσπίστηκαν αλλά τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού και η ταξική πάλη, αυτό θα γίνει για μια ακόμα φορά», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Γκιόκας σημείωσε πως «το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τα συνδικάτα, τους φορείς και τους ανθρώπους που προέρχονται από τα Σώματα Ασφαλείας και εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του. (...) Αυτό δείχνει ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά είναι ήδη καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση».

Επίσης, ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αξιοποιεί ψέματα και προσχήματα για να στηρίξει το νομοσχέδιο», αντικρούοντας τα ένα προς ένα. Για τα περί ολιγομελών διαδηλώσεων υπογράμμισε πως «στο νομοσχέδιο υπάρχουν γενικευμένες απαγορεύσεις και περιορισμοί, απειλές διώξεων για διοργανωτές που θα τους φορτώνουν πράξεις άλλων, με στόχο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και ιδιαίτερα τις μαζικές», ενώ για τα περί καταστροφής των καταστημάτων σημείωσε ότι «από το 2011 έως το 2016 έκλεισαν 200.000 καταστήματα λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, της φοροληστείας και της φτώχειας και όχι λόγω των διαδηλώσεων».

Για τη γνωστοποίηση της διαδήλωσης, ο κ. Γκιόκας ανέφερε ότι «αυτό συμβαίνει και τώρα σε μεγάλο βαθμό αλλά στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται ως στοιχείο γνωστοποίησης και ο σκοπός της διαδήλωσης και με βάση τον σκοπό θα μπορεί να γίνει ή όχι μια διαδήλωση. (...) Με το θεσμό του οργανωτή θεμελιώνεται η αστική ευθύνη για ενέργειες προβοκατόρων και τυλίγονται σε μία κολλά χαρτί συνδικαλιστές» και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν αλλάζει με την νομοθετική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 19, λέγοντας πως «είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός πυρήνας του νομοσχεδίου και αναφέρεται σε ιδεολογία της βίας συστήνοντας Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας τσουβαλιάζοντας τον ριζοσπαστισμό. (...) Αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ, την οποίο έχουν υπηρετήσει όλα τα αστικά κόμματα». Υπενθύμισε ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ιδιώνυμο στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, αρνήθηκε ως κυβέρνηση την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση του «τρομονόμου» και με το επιχείρημα περί μειοψηφιών έβαλε εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία».

«Δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου οι νομοθετικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση», σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, λέγοντας ότι είναι προς διευκόλυνση του ΚΙΝΑΛ για να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.