ΕΛΛΑΔΑ

«Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο»

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή του ιδρώτα τους»

Σχόλιο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στην οποία σημειώνει χαρακτηριστικά πως «είναι ανοιχτοχέρης με τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, αλλά... μακρυχέρης με τους συνταξιούχους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κυβέρνηση ΝΔ και Μητσοτάκης έβαλαν με το "έτσι θέλω", χέρι στην τσέπη των συνταξιούχων. Μετά τις αναρίθμητες περικοπές των συντάξεων επί κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ενώ το ΣτΕ εκδίκασε την επιστροφή 3,9 δισ. ευρώ από αυτά στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση της ΝΔ με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού έκοψε τα ποσά που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή μόνο …900 εκατομμυρίων. Ακόμη και αυτά τα 3,9 δισ. αποτελούν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση του "Νόμου και της Τάξης" αποδεικνύει ότι οι νόμοι και τα δικαστήρια υπάρχουν μόνο όταν εξυπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Και όταν αυτά δεν τους εξυπηρετούν, τα γράφουν "στα παλιά τους τα παπούτσια".

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή του ιδρώτα τους. Οι συνταξιούχοι, με τους αγώνες και την πείρα τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Παλιές και νέες περικοπές, παλιά και νέα μέτρα, θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.