ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς

«Η ΝΔ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να επιβάλει μνημονιακά μέτρα μέσω της έκθεσης Πισσαρίδη»

«Η Ν.Δ. βλέπει την πανδημία και το lockdown της οικονομίας ως χρυσή ευκαιρία για να περάσει μνημονιακές πολιτικές και μέτρα, τα οποία εμείς αποσοβήσαμε. Η σχεδιασμένη αδράνεια Μητσοτάκη και η στρατηγική της "ανοσίας της αγέλης" υπηρετούν αυτόν ακριβώς τον στόχο».

Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο Κρήτης», συμπληρώνοντας ότι «αυτές οι οδυνηρές -για την κοινωνία και την οικονομία- πολιτικές κρύβονται στον σκληρό πυρήνα της έκθεσης Πισσαρίδη». Ο κ. Παππάς «συνέδεσε την πρόβλεψη της εν λόγω έκθεσης για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με την απόφαση Μητσοτάκη να καταβληθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά μόνο των κύριων συντάξεων, «κουρεύοντας» έτσι κατά 60% τα χρήματα που ορίζει η απόφαση του ΣτΕ». Είπε ότι «υπάρχει "παράθυρο ευκαιρίας" για την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους συνταξιούχους, με δεδομένο ότι δεν υφίστανται δημοσιονομικοί περιορισμοί και υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα».

Σε σχέση με την πρώτη κατοικία ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μετά την ύφεση, την οποία αφήνουν σκοπίμως να εξελιχθεί, θα φέρουν ένα πτωχευτικό δίκαιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις προτεραιότητες των πιστωτών». Αυτό προκειμένου, όπως είπε, «να ολοκληρωθεί αυτό που ευγενικά λένε "μεγάλο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων", αλλά επί της ουσίας σημαίνει κλείσιμο και εξαγορά μεγάλου μέρους της ελληνικής επιχειρηματικότητας». Μίλησε για «ωραιοποιημένη εικόνα από μέρους της κυβέρνησης που πολύ σύντομα θα καταρρεύσει στα μάτια του κόσμου, όσα εκατομμύρια και αν βγουν από το καπέλο του κ. Πέτσα».

Τόνισε, πως το χρέος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι «να συσπειρώσουμε όλο τον προοδευτικό κόσμο, από την Αριστερά μέχρι και τους προοδευτικούς πολίτες του κέντρου, για να φέρουμε τη μεγάλη και απολύτως αναγκαία πολιτική αλλαγή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.