ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με κρατική ευθύνη να κατασκευαστεί και να συντηρηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο, ανοιχτό για τους εργαζόμενους»

ΚΚΕ: «Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου»

«Αυτό που σήμερα επιχειρείται να "κατεδαφιστεί στο Ελληνικό" είναι το δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση και να απολαμβάνει ένα έργο που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες. Ενώ οι μόνοι που μπορούν να πανηγυρίζουν είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που προχωρούν απρόσκοπτοι στα σχέδιά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αττικής σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν με κάθε τρόπο ώστε να υλοποιηθεί ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του κεφαλαίου, που είναι η ενίσχυση της περιοχής της Νότιας Αθήνας και συνολικά του λεκανοπεδίου της Αττικής ως τουριστικού πόλου υψηλού επιπέδου, με υποδομές πολυτελείας, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού σήμερα. Η επένδυση στο Ελληνικό εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την πώληση της Μαρίνας του Αλίμου, τη δημιουργία της "Αθηναϊκής Ριβιέρας" όπως την ονομάζουν.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόκειται να κατασκευαστεί τουριστικό συγκρότημα πολυτελείας, με καζίνο, ουρανοξύστες ύψους 200 μ., εμπορικά κέντρα, στην ουσία μια νέα κλειστή πόλη μέσα στην πόλη. Αυτή η νέα πόλη θα αφορά υψηλά εισοδήματα με 10.000 νέες πολυτελείς κατοικίες.

Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου που σχεδιάζεται και διαφημίζει η κυβέρνηση στο κέντρο της επένδυσης, με 668 στρέμματα υψηλού πράσινου από τα 2.000 που προβλέπονται, θα αποτελέσει ουσιαστικά το απαιτούμενο "πράσινο προαύλιο" για να διατηρηθεί το όποιο υψηλό τίμημα σε κατοικίες και υποδομές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα και τις δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση, παρουσίαζαν και συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα επενδυτικά σχέδια στο Ελληνικό και σε όλο το παραλιακό μέτωπο σαν μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης στην περιοχή. Προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό και να τον πείσουν ότι από τις επενδύσεις μπορούν να βγουν κερδισμένοι μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και οι εργαζόμενοι.

Προπαγανδίζουν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε κάθε φάση υλοποίησης του έργου, από την κατασκευή έως την πλήρη λειτουργία του. Κρύβουν, όμως, ότι την ίδια ώρα που μιλάνε για θέσεις εργασίας, παίρνουν μέτρα που κατακρεουργούν τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, με την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση μισθών, την εντατικοποίηση της εργασίας, την απλήρωτη δουλειά, την ένταση της καταστολής κλπ. Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν, αλλά με τι όρους και δικαιώματα θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εργαζομένων στον Τουρισμό που όλα αυτά τα χρόνια από τη μία αντίκριζαν τους εκατομμύρια τουρίστες και τα δεκάδες δισεκατομμύρια κέρδη και από την άλλη αντιμετώπιζαν τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τα δεκάδες ατυχήματα, τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Όλοι αυτοί δηλαδή που στις πλάτες τους στήθηκε και αναπτύχθηκε το "θαύμα του Τουρισμού" και σήμερα βρίσκονται στην αναστολή, στην ανεργία, στην εκ περιτροπής εργασία.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και παραγωγή με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Όσο όμως κυριαρχούν τα μονοπώλια αυτές οι δυνατότητες καταστρέφονται και τα πάντα υποτάσσονται στην εξασφάλιση των κερδών τους.

Διέξοδο και απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις και τα μεγάλα εργατικά λαϊκά προβλήματα μπορεί να δώσει, μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να συμπορευτούν στην πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που περιλαμβάνει την κοινωνικοποίηση της γης και του συνόλου των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει για όλους τους εργαζόμενους το δικαίωμα σε πλήρη και σταθερή εργασία, με ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα σε μόρφωση, αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, το δικαίωμα για μεγάλους ανοιχτούς ελεύθερους χώρους πρασίνου με δυνατότητες αναψυχής, το δικαίωμα στην ασφαλή ποιοτική λαϊκή κατοικία, τη δυνατότητα δωρεάν γρήγορες και ασφαλείς συγκοινωνίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε:

Σε όλο το χώρο του Ελληνικού (παραλία, πρώην αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) να μην αναπτυχθεί καμιά επιχειρηματική δράση. Με αποκλειστική του ευθύνη το κράτος να αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση και το κόστος λειτουργίας - συντήρησης ενός μητροπολιτικού πάρκου, ανοιχτού για το λαό, με όλες τις απαιτούμενες υποδομές Να αναπτυχθεί ο λαϊκός αθλητισμός και πολιτιστικές δραστηριότητες. Να διασφαλισθεί η εύκολη πρόσβαση του λαού της Αττικής, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες», καταλήγει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.