ΚΟΣΜΟΣ

Σε έξαρση η COVID-19 στη χώρα

Κορωνοϊός: Γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σερβίας - Αντιδράσεις ακροδεξιών

Με διαδήλωση στο Βελιγράδι και εισβολή στο Κοινοβούλιο, ομάδες ακροδεξιών, αντέδρασαν στην ανακοίνωση της εφαρμογής νέων περιοριστικών μέτρων που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας την ώρα που τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξάνονται.

Ομάδες ατόμων άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το Κοινοβούλιο μετά την ανακοίνωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το γενικό lockdown το σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από σήμερα, των συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης της Covid-19. Φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου της Σερβίας, ενώ μία ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της Βουλής και να εισβάλει εντός του κτιρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κτίριο τους απώθησαν, σπρώχνοντάς του προς την έξοδο. Η ένταση διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, 13 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία ενώ διαγνώστηκαν 299 νέα κρούσματα.

«Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι άκρως ανησυχητική και απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού», επισήμανε ο Βούτσιτς. Ανέφερε, επίσης, ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν δύο νοσοκομεία μέχρι το φθινόπωρο για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα.

Συνολικά, 16.719 κρούσματα έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας καθώς και 330 θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.