ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερο από το 1/4 των θανάτων και των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Πάνω από 12 εκ. τα κρούσματα παγκοσμίως - Πλησιάζουν τους 550.000 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 χθες Τετάρτη, με βάση την καταμέτρηση της σύνταξης του πρακτορείου ειδήσεων «Reuters», την ώρα που αυξάνονται οι έρευνες οι οποίες κάνουν λόγο για μετάδοση του ιού μέσω του αέρα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 πλέον είναι τριπλάσιος από αυτόν των περιπτώσεων πολύ βαριάς γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πολλές από τις χώρες οι οποίες έχουν υποστεί σκληρά πλήγματα χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν επιβάλει για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ σε άλλες, όπως στην Κίνα και στην Αυστραλία, επιβάλλονται εκ νέου μέτρα σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας αναζωπυρώσεων. Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ραγδαίες μεταβολές στην εργασιακή και κοινωνική ζωή ενδέχεται να διαρκέσουν ωσότου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανακοινώθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου. Πέρασαν 149 ημέρες προτού τα κρούσματα να φθάσουν τα 6 εκατομμύρια. Πέρασαν μόλις 39 ημέρες προτού τα κρούσματα να διπλασιαστούν στα 12 εκατομμύρια. Έχουν ανακοινωθεί πάνω από 546.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέχρι τώρα, αριθμός που συγκρίνεται με αυτόν που καταγράφεται συνήθως μέσα σε έναν χρόνο εξαιτίας της γρίπης.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που αποτελεί παγκόσμιο θλιβερό ρεκόρ (56.818) την 3η Ιουλίου, όταν τα κρούσματα μόλυνσης πέρναγαν το όριο των 11 εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ πέρασαν το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Τρίτη. Πρόκειται για πάνω από το 1/4 των κρουσμάτων. Στις ΗΠΑ καταγράφεται επίσης πάνω από το 1/4 των θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά παραμένει αδιάλλακτος και συνεχίζει να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, όπως πράττει εξαρχής. Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία κυμαίνονται από τα 20.000 ως τα 50.000 ημερησίως από την 1η Ιούλη. Η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί σχεδόν 68.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης είναι πλέον πάνω από 1,7 εκατ., κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά, στην αμερικανική ήπειρο καταγράφονται πάνω από τα μισά κρούσματα παγκοσμίως και σχεδόν οι μισοί θάνατοι. Βραζιλία και ΗΠΑ έχουν καταγράψει περί το 45% των νέων κρουσμάτων στον πλανήτη από την 1η Ιούλη.

Η Ινδία, η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης στον πλανήτη, είναι πλέον αντιμέτωπη με πάνω από 20.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση.

Σε χώρες όπου οι δυνατότητες να γίνονται τεστ είναι περιορισμένες, οι αριθμοί των κρουσμάτων αντανακλούν απλά ένα μέρος της επιδημιολογικής εικόνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.