ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το γκρουπ των 80 Σέρβων στην Αιδηψό

Σε οικειοθελή καραντίνα τέθηκε το γκρουπ των 80 Σέρβων στην Αιδηψό, έπειτα από τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε ζευγάρι τουριστών.

Το ζευγάρι που πήγε με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας, ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές.

Οι Σέρβοι τουρίστες, μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ χθες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και περιμένουν τα αποτελέσματα. Θα παραμείνουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα όπως έγινε γνωστό, τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες.

Σε υψηλά ποσοστά τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι αυτά που προκαλούν την μεγαλύτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές, τα τελευταία 24ωρα. Και χθες η πλειοψηφία των κρουσμάτων προέρχονταν από τουρίστες που ήρθαν από τα σύνορα, καθώς από τα 33 συνολικά κρούσματα, τα 24 ήταν εισαγόμενα. Από αυτά, τα 21 αφορούν ελέγχους που έγιναν στις πύλες εισόδου, ενώ 9 ήταν εγχώρια.

Αναλυτικά:

(21) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
(3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο,
(2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
(2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς,
(1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
(3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
(1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 892 (24.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1946 (53.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουν σημειωθεί 193 θάνατοι συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.