ΕΛΛΑΔΑ

Στη μάχη της κατάσβεσης και εθελοντές

Λέσβος: Μεγάλη φωτιά κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Μαίνεται η φωτιά στα βουνά της Θερμής στην ανατολική Λέσβο, περίπου 20 χλμ. βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης και πολύ κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, η οποία από χθες το μεσημέρι κατακαίει δασική έκταση και ελαιώνες της περιοχής.

Το σκοτάδι της νύχτας υποχρέωσε τα 4 δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο που επιχειρούσαν στην περιοχή να σταματήσουν τις ρίψεις νερού.

Γι’ αυτό, η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται από εδάφους, με τα επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν κόντρα στους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, παλεύοντας η πυρκαγιά να μη φθάσει σε παρακείμενη δύσβατη ρεματιά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη μάχη με τη φωτιά συμμετέχουν πυροσβέστες και εθελοντές, καθώς κι εργαζόμενοι με υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Μυτιλήνης.

Όσον αφορά στις πυρκαγιές σε Κορινθία και Λακωνία, σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αυτή που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου-Βόχας Κιάτου, ενώ μαίνεται εκείνη που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρβελά του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.