ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Βομβαρδίστηκε στρατιωτική βάση με τουρκικό σύστημα αεράμυνας

Τον βομβαρδισμό στρατιωτικής βάσης στη δυτική Λιβύη επιβεβαιώνει η κυβέρνηση του Φαγέντ Αλ Σάρατζ, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως στη βάση είχε αναπτυχθεί τουρκικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, το οποίο χτυπήθηκε.

Η πλευρά του Σάρατζ κάνει λόγο για «ξένα μαχητικά αεροσκάφη» αποφεύγοντας να πει σε ποιο ξένο κράτος ανήκουν. «Ο χθεσινός βομβαρδισμός της βάσης της Αλ-Ουατίγια πραγματοποιήθηκε από άνανδρη ξένη αεροπορία που υποστηρίζει τον εγκληματία πολέμου (Χαλίφα Χάφταρ) σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καταγάγει ηθική νίκη», δήλωσε ο υφυπουργός Αμυνας της κυβέρνησης της Τρίπολης Σάλαχ Αλ-Νάμρους. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει «αποτρεπτική απάντηση, στον σωστό τόπο και την καταλληλότερη στιγμή».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που διάκεινται φιλικά προς τον στρατάρχη Χ. Χάφταρ, οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από «άγνωστα αεροσκάφη» και είχαν ως στόχο τουρκικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που έχει εγκατασταθεί στην βάση της Αλ-Ουατίγια. Αναφέρουν ότι υπήρξαν θύματα μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στην βάση.

Στην Τουρκία, το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» μετέδωσε, επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο της κυβέρνησης της Τρίπολης που δεν κατονομάζεται, ότι «μη ταυτοποιημένα αεροσκάφη προχώρησαν σε πλήγματα στην βάση Αλ-Ουατίγια, χωρίς να υπάρξουν θύματα». Ωστόσο, «υλικό που εγκαταστάθηκε πρόσφατα για την ενίσχυση των αντιαεροπορικών ικανοτήτων υπέστη ζημίες», προσθέτει το «Anadolu».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.