ΕΛΛΑΔΑ

Μυστικός δείπνος Παυλόπουλου, Καραμανλή, Γλύξμπουργκ...

Τι κοινό μπορεί να έχουν και τι θα συζητούσαν ένας πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας γόνος βασιλικής οικογενείας; Οι δύο πρώτοι, εκ της θέσεώς τους και μόνον, είναι υπέρ του κοινοβουλευτισμού, ενώ ο πρίγκηψ είναι λογικό να προτιμά τη μοναρχία, έστω τη συνταγματική.

Λογικά (θα πρέπει να) τους χωρίζει άβυσσος. Κι όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κώστας Καραμανλής και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ προχθές συνέφαγαν, μετά συζύγων, στην Αθηναϊκή Λέσχη. Δεν ξέρω αν η Τατιάνα Μπλάτνικ -η Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Τατιάνα της Ελλάδας και της Δανίας, όπως είναι ο τίτλος της- ενημέρωσε τις κυρίες για τις κοπτοραπτικές δημιουργίες της φίλης της Μιμίκας Κολοτούρα, μετά την αποχώρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη από τον Οίκο Zeus & Dion ή για τα νέα τραγούδια που έτοιμάζεται να ερμηνεύσει η άλλη της φίλη, η αοιδός Μόνικα, είμαι όμως σίγουρος ότι η Βλασία Παυλοπούλου-Πελτσεμή και η Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή θα προτιμούσαν η εκ Βενεζουέλας ευειδής και εύπυγος Ελίνκα -όπως είναι το δεύτερο όνομά της εριτίμου Μπρίλεμπουργκ, από το επίθετο του πατριού της- να τους δώσει τη συνταγή με την ελαφριά καρμπονάρα που μαγειρεύει. Και όχι μόνον αυτές, αλλά και ο προσφιλής εις εμέ Κώστας ο αμίλητος, όστις εκτός της σπαλομπριζόλας είναι και εραστής της μακαρονάδας, κάθε είδους αρκεί να έχει μπόλικο μπόλικο τυρί. Οι ευφάνταστοι, που θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι οι τρεις άνδρες συζήτησαν για το Τατόϊ, την υγεία του Κωνσταντίνου και της Άννα-Μαρίας, το βραβείο Μαντέλα που δόθηκε στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πως η Γιάννα Αγγελοπούλου θα αποτιμήσει ιστορικά τα πεπραγμένα των παππούδων του Νικολάου, είναι προφανές ότι δεν ξέρουν τον Προκόπη και τον Κώστα.

Επίσης αν κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι οι άνδρες -όχι όμως και οι γυναίκες και ξέρω τι γράφω- συζήτησαν και πολιτικά και ειδικά το μέλλον της συντηρητικής παράταξης μάλλον δεν έχουν δίκαιο. Και νομίζω έχουν καθ' ολοκληρίαν άδικο όσοι άλλοι σκεφτούν ότι οι δύο απόμαχοι της πολιτικής μπορεί να έδιναν συμβουλές πολιτικής συμπεριφοράς στον δεύτερο τη τάξει διάδοχο του (καταργηθέντος) ελληνικού θρόνου. Όχι μόνον γιατί και οι δύο είναι σφόδρα αντιβασιλικοί, αλλά και γιατί ο αρρενωπός Νικόλαος -και να ήθελε και διάφοροι κύκλοι να τον έσπρωχναν- δεν θα μπορούσε να ηγηθεί ριζοσπαστικού δεξιού κόμματος, τώρα που ο Μητσοτάκης πάει το μαγαζί στο Κέντρο. Επικεφαλής σε κάποιοι φιλανθρωπικό σωματείο ίσως, λένε οι κακές γλώσσες ή σε φωτογραφική λέσχη, συμπληρώνουν κάποιοι φαρμακόγλωσσοι.

Ενώ η άσχημη κατάληξη των δύο φίλων τους -ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές και παραπομπή του Μίμη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο- (θα πρέπει να) τους έχει κάνει διστακτικούς στην εξεύρεση νέων ταλέντων. Πάντως, ο σμπίρος μου δεν με ενημέρωσε αν ο Προκόπης και ο Κώστας ζήτησαν πληροφορίες για τον αγοραστή, έναντι 6 εκατ. λιρών, του πατρικού σπιτιού του Νικολάου, που εκτείνεται σε 880 τ.μ. στο Χαμπστεντ του Λονδίνου. Ούτε αν τον λογαριασμό τον πλήρωσε ο Προκόπης ή ο Κώστας ή ήταν δωρεά του ευπρεπούς Κυριάκου Κουκουλομάτη, προέδρου της λέσχης των ολίγων και εκλεκτών. Οι βασιλείς -ακόμη και οι έκπτωτοι- συνεχίζουν, μου λένε, να θεωρούν πως είναι τιμή για τους συνδαιτυμόνες ή το μαγαζί να τους πληρώνει το φαγητό. Το φαγητό, όχι όμως και τα ...μαγειρέματα.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. 23:50 23/07/2020

    Ας καλούσαν και τον ΚΑΜΕΝΟ. Μετά θα έλειπε ο Αλέξης(ΤΣΙΠΡΑΣ). Αυτοί είναι οι συνεχιστές του Βελουχιώτη(όπως λέει ο Πολάκης)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ανοιξε η Ντουλάπα….
    Βγήκαν οι Σκελετοί…
    Έλειπε ο Τσίπρας….Για να είχαμε καρέ..

  3. Kovalda 14:19 23/07/2020

    Γλυκυτάτη η συντροφία πλην βιτριολική η περιγραφη – κατι μεταξύ Ζαμπούνη και Κασιμάτη

  4. Γιωργος 14:13 23/07/2020

    Ωχ, να αρχισει να ανησυχει ο Κουλης αν εχουμε καμμια ηττα στα ελληνοτουρκικα. Ετοιμαζουν τον γιο του εξαδακτυλου, ένεκα και η Αγιά Σοφιά. Αντι για Σαμαρα θα εχουμε τον μοντερνο και κοσμοπολιτη γιό του Κοκού

  5. Στην επέτειο της καταστροφής με την εισβολή της Τουρκιλας στην Κύπρο που ήταν και η αρχή της πτώσης της μισητής χούντας των δικών μαςσυνταγματαρχων που την διευκόλυναν,
    Τέτοια τσιμπούσια, με τέτοιους ανθρώπους , ίσως υπονοούν πολλά !
    Γιαυτά που έγιναν στο μεταξύ , αυτά που συνεχίζονται να γίνονται τώρα και φοβάμαι γιαυτα. Που μπορεί να μας βρουν στο εγγυλς μέλλον !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.