ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της ΚΟ την Παρασκευή

Να κοιτάξουν μπροστά επιθυμούν στο Κίνημα Αλλαγής

Τον τρόπο να κοιτάξουν μπροστά, αναζητούν στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος την Παρασκευή, στον απόηχο της διαφοροποίησης του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στον νόμο για τις διαδηλώσεις, που οδήγησε και στην αποχή τους από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

Και αυτό, διότι στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η συγκυρία είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλυδωνίζεται στον απόηχο των τελευταίων αποκαλύψεων περί παρακράτους και την κυβέρνηση να επιλέγει να ασκεί συντηρητική πολιτική, που αργά ή γρήγορα, όταν θα αγγίξει για τα καλά κεκτημένα δικαιώματά τους, θα γίνει αντιληπτή από τους πολίτες.

Η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ την Παρασκευή είχε τα πάντα. Από το αίτημα διαγραφής του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη, ως τη συμφωνία επί της ουσίας μαζί τους. Για του λόγου το αληθές, τη διαγραφή τους ζήτησε ενώπιόν τους(!) η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ τις ενστάσεις του (σ.σ. τις οποίες όντως είχε διατυπώσει και νωρίτερα) επανέλαβε ο Μιχάλης Κατρίνης, που πάντως ψήφισε, στο όνομα της απόφασης που είχε πάρει η ΚΟ. Στις απόψεις του επέμεινε, ως αναμενόταν άλλωστε, ο Γιώργος Παπανδρέου, που άφησε να εννοηθεί πως αυτές είναι οι θέσεις του πάγια και πως σε κάθε περίπτωση ό,τι είχε να πει, το είπε με την ομιλία του στη Βουλή το προηγούμενο απόγευμα. Τη διατύπωση των διαφωνιών του πολύ πριν από την ψηφοφορία, στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, θύμισε με νόημα από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης. «Ξέρουμε ποιος είναι ο Μητσοτάκης, ποιος είναι ο Τσίπρας και ποιος είσαι εσύ», είπε απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, εξηγώντας πως ακριβώς για αυτόν τον λόγο τον έχει στηρίξει και προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές περιπτώσεις. Του παραπονέθηκε όμως πως η στάση του την Πέμπτη προκάλεσε ζημιά στο κόμμα. Πολύ πιο επικριτικές εμφανίστηκαν η Χαρά Κεφαλίδου και η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ οξύς αλλά πάντως κατά των διαγραφών υπήρξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ως να μην είναι σε θέση να κρίνει εκείνος τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη μίλησε ο Ανδρέας Πουλάς, ενώ πώς η πλειοψηφία που ήταν κατά του νομοσχεδίου στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΚΟ έγινε μειοψηφία στην επόμενη αναρωτήθηκε ο Γιώργος Μουλκιώτης, αμφότεροι διαφωνούντες, πλην όμως ψηφίσαντες το νομοσχέδιο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Βεβαίως το να κοιτάζει μπροστά ένα πολιτικό κόμμα είναι το ζητούμενο .
  Αυτό “ το μπροστά “ όμως να περιέχει όραμα και να μην είναι ένας άλλος τρόπος για ν´αγιάσει τα μέσα που θα ανεβεί σε δημοτικότητα μεταξύ των σκεπτόμενων πολιτών.
  Γιατί οι σκεπτόμενοι Ενεργοί πολίτες έχουν πολιτικές αρχές με δημοκρατικά κίνητρα και δεν επιδιώκουν πολιτικά οφέλη δια της πλαγιάς οδού , αλλά δια της σταθερής αφοσίωσης τους στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μας πεποιθήσεις .
  Δημοκράτες Σοσιαλιστές Κινηματίες σαν τον Παπανδρέου, τον Καστανίδη και οι περισσότεροι από εμάς της Βάσης του συνασπισμού …,
  ναι ! των κομμάτων και των κινημάτων που συνιστούμε το Κίνημα Αλλαγής , θέλουμε να ανέβουμε με δημοκρατικές αρχές και τρόπους .
  Γιαυτο κρατάμε τις ίσες αποστάσεις από τον διπολισμό που έχουν δημιουργήσει οι εσφαλμένες τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη !
  Ο τελευταίος καπηλεύεται τα δικά μας πολιτικά κόστη , όταν τα πληρώσαμε για να Αλλάξουμε ώστε να σώσουμε την Πατρίδα και την οικονομία της, χωρίς ποτέ να το ομολογήσει !
  ΕΧει για εικόνισμα του ακόμη τον Κωστακαραμανλισμο , όπως τον χρησιμοποιεί και ο Τσίπρας !
  Ε ! Αυτό δεν το δεχόμαστε με τιποτε !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.