ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρα-ντε-φερ Γεννηματά-Τσίπρα στη Βουλή

Ντροπή είναι...

Μπορεί στην Χαριλάου Τρικούπη να επιμένουν στην ‘επιτυχία’ του Κινήματος Αλλαγής να αλλάξει προς το δημοκρατικότερο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, πλην όμως αυτό που κρατούν οι περισσότεροι από τη χθεσινή παρουσία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, είναι η αντιπαράθεση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας στα περί ‘ντροπής’ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά έσπευσε να απαντήσει ότι «ντροπή είναι να προσπαθεί κάποιος να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου χώρου, όταν μάλιστα την πολέμησε λυσσαλέα όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα», θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Κοινωνικό Συμβόλαιο της μεταπολίτευσης που άλλαξε την Ελλάδα γράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δημοκρατική Παράταξη, την οποία ο κ. Τσίπρας ‘πολέμησε λυσσαλέα’.

Απευθυνόμενη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι δεν έχει το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να της κουνά το δάχτυλο. «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς από επιλογή με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις και να υιοθετείς και τις λογικές της και τις πρακτικές της (...) Ντροπή είναι να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, να ισοπεδώνεις τη μεσαία τάξη και να το παίζεις δήθεν αριστερός. Να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, περιοχές Natura (...) Ντροπή είναι να υποτάσσεσαι, να παριστάνεις το καλό παιδί επειδή θα σου χτυπήσουν την πλάτη και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα. Και βέβαια, είναι ντροπή κ. Τσίπρα, να καλύπτεις τα μαγαζιά, τα παραμάγαζα, το παραδικαστικό, τους κοριούς το παρακράτος, τις παρακολουθήσεις, την ξεφτίλα», είπε μεταξύ πολλών άλλων, κατηγορώντας τον ότι στιγμάτισε την Αριστερά με άσχημο τρόπο.

Όταν δε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίχθηκε ‘κλείσιμο του ματιού’ της Φώφης Γεννηματά στη ΝΔ, με τη στάση της στο χθεσινό νομοσχέδιο, θυμίζοντας τη θέση πήρε και στην απλή αναλογική, αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνη του απάντησε και για τα δύο. Μιλώντας για την απλή αναλογική, υποστήριξε αναφερόμενη απευθείας στον ίδιο : «Αφού κυβερνήσατε με το μπόνους γιατί αυτό θέλατε και μάλιστα με τον αγαπημένο σας συγκυβερνήτη, αδερφό όχι απλά συγκυβερνήτη, όταν θεωρήσατε ότι ωφελεί τα μικροκομματικά σας οφέλη φέρατε την απλή αναλογική, δηλώνοντας ταυτόχρονα με το γνωστό ύφος την αποφασιστικότητά σας ότι δεν σκοπεύετε να συνεργαστείτε με κανένα από τα κόμματα της ελληνικής Βουλής. Δηλαδή, φέρατε ένα νόμο για να οδηγήσετε τη χώρα σε ακυβερνησία». Αντ’ αυτής, η ίδια υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση, με πραγματική εναλλακτική πρόταση. Όσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού θύμισε με νόημα ότι το κόμμα της είναι πατριωτικό, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συναινούσαν να παραδώσει ο κ. Τσίπρας όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για το θέμα αυτό με την πορεία του όλα τα προηγούμενα χρόνια...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.