ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσε ο πρωην πρωθυπουργός

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τα 46 χρόνια από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας

«Οι εξελίξεις στη γειτονιά μας σήμερα, όπως και τα όσα τραγικά για τον Ελληνισμό συνέβησαν το 1974, αναδεικνύουν με τον πιο καταλυτικό τρόπο, τρία σημαντικά ζητήματα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου για τα 46 χρόνια από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας.

«Την αξία της δημοκρατίας, τη σημασία της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών. Τη χάραξη πολιτικής σε βάθος χρόνου, με συνέπεια, αποφασιστικότητα, σοβαρότητα, νηφαλιότητα καθώς και αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων.

Προϋπόθεση για να είναι η Ελλάδα μια χώρα ισχυρή, με μια λειτουργική δημοκρατία, είναι η κοινωνική συνοχή που εδράζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη. Η δημοκρατική πρόκληση για όλους, για την εκάστοτε κυβέρνηση πρωτίστως, τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας στο σύνολό τους, είναι να διασφαλίζουν τη συμμετοχή του λαού σε όλα όσα αφορούν το κοινό μας μέλλον.

Με την αλήθεια των λόγων και των έργων μας, με τη δύναμη του δικαίου, μπορούμε να πορευτούμε προς ένα καλύτερο, δικαιότερο, ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον, με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια», κατασήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Είναι πολύ δύσκολο λέει ο λαός μας και η πείρα ν´αποκρύψει ένας τον βήχα του.
  Οι ομοϊδεάτες μου, ενεργοί πολίτες κι ´εγώ, που για χρόνια αγωνιζόμαστε και προσφέρουμε — αν το καταφέρνουμε δια της πειθούς μόνον — ό τι καλές και δημοκρατικές ιδέες, διαθέσεις και συμβολισμούς προς την κοινωνία μπορούμε ν´αποδειξουμε σαν πρέπουσες …..
  και δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας για την ποιότητα , το ήθος , την αυταπάρνηση και την επιμονή στην προσφορά Του Γιώργου Παπανδρέου στα κοινά.
  Είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρου μας, Πρώην Πρωθυπουργό , και νυν βουλευτή από τον νομό Αχαΐας ….,
  αλλά και Αδιαφιλονίκητο για πολλά χρόνια προέδρο της παγκόσμιας Οργάνωσης, της “Σοσιαλιστικής Διεθνούς” .
  Μέλη αυτής όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι κράτη , κυβερνήσεις και άτομα παγκόσμιας ακτινοβολίας !
  Δεν κρύβουμε λοιπόν τον ενθουσιασμό μας για τον πρώην πρωθυπουργό και άνθρωπο , ούτε και παύουμε να τον ευχαριστούμε για την μέγιστη προσφορά του στην πρόοδο της δημοκρατίας μας μέχρι τώρα.
  ΕΙναι τέλεια Η δημοκρατία στην χώρα νας ; Θα ρωτήσετε
  ΟΧι δεν είναι !
  Αλλά όσο ο Παπανδρέου είναι ενεργός και μαχόμενος από οποιοδήποτε μετεριζι ,
  ΥΠΑΡΧΕΙ και ελπίδα να προοδεύουμε συνεχώς :
  Με Δικαιοσύνη και δημοκρατικούς τρόπους , ανθρωπισμό και αλληλεγγύη , ισότητα Με αξιοκρατία , διαύγεια και ευθύνη των πράξεων μας.

  Εμείς οι παλιοί παρατηρητές της πολιτικής εξέλιξης στην πατρίδα μας,
  Έχουμε δει Διάφορες κυβερνήσεις και πολιτεύματα , έχουμε παρακολουθήσει την πορεία το έργο και την συνέπεια που συνόδεψε όλες του τος πολιτικές επιτυχίες , ή ατυχίες του και παραμένουμε δίπλα του υπρερηφανα !
  Δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ του !
  ούτε και μείς θα το κάνουμε γιατί πιστεθπυοθμε στην πρόοδο της πατρίδας μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.