ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουλίου στην Αθήνα

Ο κόσμος μετά το COVID19, στην ατζέντα του 22ου Συμποσίου της Σύμης

Τις πύλες του για 22η χρονιά άνοιξε χθες, με την εναρκτήρια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου (δείτε εδώ) το Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης, που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου – ΙΑΠ και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων.

Κεντρικό θέμα του 22ου Διεθνούς Συμποσίου της Σύμης, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό που απασχολεί σύμπασα την ανθρωπότητα και ειδικότερα «Πανδημία : Ο κόσμος μετά το COVID 19». Στο Συμπόσιο που θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουλίου και φέτος πραγματοποιείται στην Αθήνα (Λαγονήσι), θα τεθούν επί τάπητος κεντρικά ζητήματα που εντάσσονται στην ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και οι επιπτώσεις του COVID στην Οικονομία, την Κοινωνική Συνοχή, την οργάνωση της Υγείας, το Περιβάλλον, την Ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μέλλον της Εργασίας κ.ο.κ. Παράλληλα, θα γίνουν εξειδικευμένες συζητήσεις για τη συγκριτική εμπειρία διαφόρων χωρών, τις γεωπολιτικές συνέπειες και την ανάγκη ενίσχυσης της παγκόσμιας και περιφερειακής συνεργασίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Συμποσίου, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως προνομιακός προορισμός για τουρισμό και επενδύσεις, δεδομένου ότι η χώρα μας αντιμετώπισε με παραδειγματικό τρόπο την πανδημία, με την συμβολή όλων και καθενός ξεχωριστά των πολιτών.

Το παρόν στο Συμπόσιο θα δώσουν πέραν του οικοδεσπότη, προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες. Ειδικότερα, θα συμμετάσχουν μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της Πολιτικής, επιστήμονες από τον χώρο της Υγείας, αλλά και ακαδημαϊκοί, νομπελίστες και εκπρόσωποι διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και ινστιτούτων.

Οι εργασίες του Συμποσίου, που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, προγραμματίζεται να λήξουν την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, με την τελετή λήξης να πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.