ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοιχτή κοροϊδία προς το λαό τα περί αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας»

Παφίλης: «Στίγμα η συμφωνία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ»

Ως «στίγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας» χαρακτήρισε τη συμφωνία της Ελλάδας- Ισραήλ ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «επιχειρείται να σβηστεί από τη συνείδηση του ελληνικού λαού που αγωνίζεται και έχει στοχοποιήσει την πολιτική του Ισραήλ που είναι δύναμη κατοχής, δολοφονεί γυναικόπαιδα και βομβαρδίζει χώρες», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη προσφορά με την αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ».

Ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι «το κράτος του Ισραήλ δεν είναι θεματοφύλακας του Διεθνούς Δικαίου και πως η συνεργασία μαζί του δεν βοηθάει την Ελλάδα στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όταν υπεγράφη η συμφωνία για τον «East Med» την επόμενη μέρα υπεγράφη το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και πως ενώ Κύπρος και Ισραήλ έχουν προχωρήσει στην οριοθέτηση ΑΟΖ, το τουρκικό «Γιαβούζ» κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ».

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι «τα περί αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας είναι ανοιχτή κοροϊδία προς το λαό», ενώ σημείωσε πως «γίνονται μεγάλα παζάρια στην περιοχή και ότι οι συμμαχίες είναι προσωρινές και τα στρατόπεδα αλλάζουν».

Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.