ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ μουστάρδας

Μία εξαιρετική συνταγή για ψητά λαχανικά με βινεγκρέτ μουστάρδας.

Υλικά

  • 1/4 φλ κόκκινο ξίδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 φλ λάδι κανόλα
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, γλυκά
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 κίτρινα κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το λάδι κανόλα και το ελαιόλαδο σταδιακά και ανακατεύουμε.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα κρεμμύδια.

Λαδώνουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά από όλες τις πλευρές.

Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15  λεπτά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα.

Ψήνουμε και τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές για 10  λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά.

Ψήνουμε και το πράσινο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.