ΚΟΣΜΟΣ

Σε ηλικία 84 ετών

Ρωσία: «Έφυγε» ο δημιουργός του «Μίσα», της μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας το 1980

Ο Βίκτορ Τσίζικοφ, ο δημιουργός του «Μίσα», του αρκούδου-μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν στη Μόσχα το 1980, πέθανε στη ρωσική πρωτεύουσα, σε ηλικία 84 ετών.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τον εκδοτικό οίκο παιδικών βιβλίων ACT. Ο Βίκτορ Τσίζικοφ, ένας από τους διασημότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων στη Ρωσία, έγινε παγκοσμίως γνωστός ως δημιουργός του «Μίσα», του συμπαθούς καφέ αρκούδου που φορούσε μια ζώνη με τους πέντε κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι συμβολικό που ο καλλιτέχνης μας άφησε και πολλοί από εμάς θυμόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980», έγραψε ο εκδοτικός οίκος ACT Deti στην ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι «η εικόνα του Ολυμπιακού αρκούδου που δημιούργησε ο Βίκτορ Αλεξάντροβιτς Τσίζικοφ άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων».

Στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, ο «Μίσα» έκανε αρχικά την εμφάνισή του σε μια μωσαϊκή απεικόνιση στις κερκίδες αποχαιρετώντας τον κόσμο, ενώ ένα δάκρυ κυλούσε από το πρόσωπό του. Στη συνέχεια ένας γιγαντιαίος φουσκωτός «Μίσα» δεμένος με πολύχρωμα μπαλόνια άφηνε το στάδιο, αποχαιρετώντας συμβολικά εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.