ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με κοτόπουλο, φέτα και αβοκάντο

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο, φέτα και αβοκάντο.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό ψητό ή βραστό κοτόπουλο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 4 ντομάτες
  • 3 μέτρια αγγούρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 κ.γ. + 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερή μέντα
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το μαρούλι, τις ντομάτες και τα αγγούρια.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε φέτες.

Περιχύνουμε όλα τα υλικά (κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτες, αγγούρια, αβοκάντο) με 1 κ.γ. χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη.

Θρυματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μέντα. Αφήνουμε στην άκρη.

Επιλέγουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε 3 κ.σ. χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αβοκάντο και ανακατεύουμε μαλακά για να μην το λιώσουμε.

Προσθέτουμε το λαδολέμονο.

Σερβίρουμε με πίτες ή ψωμί.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.