Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο και κινόα.
Υλικά
225 γρ κινόα
25 γρ βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, λιωμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
400 γρ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ ντομάτες, χοντροκομμένες
μια χούφτα ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ φέτα, τριμμένη
λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
χυμός και ξύσμα 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Στο μεταξύ, κάνουμε μια πάστα με το βούτυρο, το τσίλι και το σκόρδο.
Βάζουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Το απλώνουμε σε ένα ζεσταμένο τηγάνι-σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και αφήνουμε στην άκρη να λιώσει και να απλωθεί πάνω του το βούτυρο.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι, τη φέτα και το δυόσμο.
Προσθέτουμε την κινόα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με τη σως βουτύρου, την κινόα και συνοδεία πράσινης σαλάτας.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα