ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφορμές ο πρώτος χρόνος ΝΔ και οι αποκαλύψεις για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένο να εμφανιστεί ως ο μόνος εκπρόσωπος της Προόδου στην χώρα, είναι το Κίνημα Αλλαγής, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη δική του κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου από την εκλογή της. Την ίδια ώρα, πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν φείδονται κριτικής ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη συντήρηση, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, με το κόμμα της να δίνει στη δημοσιότητα το κείμενο 22 σημείων κριτικής για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Σημεία όπου αποτυπώνονται μεταξύ άλλων οι διαφορές του Κινήματος Αλλαγής με την «Συντήρηση», με την οποία ταυτίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ. Για την επαναφορά της τελευταίας στην εξουσία και μάλιστα με αυτοδυναμία, δε, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν πως καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι πολιτικές, οι αντιλήψεις και το ήθος της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «γονάτισαν οικονομικά την ήδη ταλαιπωρημένη μεσαία τάξη, αποδυνάμωσαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Μη αγνοώντας τις πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες ασκήθηκε η κυβερνητική πολιτική εν μέσω πανδημίας, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι «όμως, η περίοδος πριν και κατά την πανδημία χαρακτηρίζεται και από αποφάσεις, που επαναφέρουν ξεπερασμένες νοοτροπίες, παλαιοκομματισμό, αδιαφάνεια, διαιρετικές λογικές, εστιάζοντας στην Οικονομία, την Εργασία, το Κοινωνικό Κράτος, το αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, τις ανισότητες που μεγαλώνουν και τους ευάλωτους που αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο. «Όλα αυτά η κυβέρνηση προσπαθεί να τα κρύψει με επικοινωνιακά σόου που στηρίζονται σε δημόσιες σχέσεις με κρατικό χρήμα», λένε, σημειώνοντας πως χρειάστηκε η έντονη παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά προς τον Πρωθυπουργό στη Βουλή για να δοθεί επιτέλους στη δημοσιότητα η λίστα της κρατικής διαφήμισης προς τα ΜΜΕ. Για την τελευταία, υποστηρίζουν ότι «επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια, ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια, ότι επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα». Για αυτό και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι η κυβέρνηση εξασφαλίσει την επικοινωνιακή της ‘καταιγίδα’ με χρήματα του ελληνικού λαού.

Από την άλλη, υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων, το Κίνημα Αλλαγής δεν ‘μασάει τα λόγια του’ ούτε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσα αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά», δήλωσε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την δουλειά της αυτή τη φορά γρήγορα και αποτελεσματικά», είπε, επιμένοντας περισσότερο στα πολιτικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, «γιατί κανείς, όσον καλή προαίρεση και να έχει, δεν μπορεί να δεχτεί ως εξήγηση ότι η χώρα είχε έναν Πρωθυπουργό που δεν ήξερε και δεν έμαθε ότι ο κος Λαφαζάνης ετοίμαζε να κόψει νόμισμα, δεν άκουσε και δεν έμαθε για το plan B του κου Βαρουφάκη, δεν τον ενημέρωσαν για το παραδικαστικό κύκλωμα και όταν όπως κατά ομολογία τους ενημερώθηκε για τους παρακρατικούς θύλακες στην αστυνομία κράτησε τον ελεγχόμενο γι’ αυτό συγκυβερνήτη του ακόμα 2,5 - 3 χρόνια. Με αποκορύφωμα την πολυσχιδή δράση του Παππά, ο οποίος να σημειώσουμε εδώ, δεν ήταν ένα περιφερειακό κυβερνητικό στέλεχος. Ειδικά την περίοδο στην οποία αναφέρονται οι πρόσφατες αποκαλύψεις, ήταν “ο αντ' αυτού”», είπε, ζητώντας απαντήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον "Μοσκιό". Οφείλει ο ίδιος να απαντήσει αν δεν ήξερε, δεν άκουγε ή συγκάλυπτε ή ενορχήστρωνε», σημείωσε, καταλήγοντας πως μπορεί να μην έχει δώσει ακόμα μία απάντηση, αλλά δεν θα την αποφύγει...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.