ΚΟΣΜΟΣ

Κουνάνε το δάχτυλο στην Άγκυρα, υιοθετώντας όμως το «γκριζάρισμα» στο Αιγαίο οι ΗΠΑ!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία έχει εκδώσει Navtex σε αμφισβητούμενα ύδατα!»

Να αποφύγει «κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή» και να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο κάλεσε την Τουρκία εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την τουρκική Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες ανοικτά του Καστελόριζου, σπεύδοντας ωστόσο να μιλήσει για «αμφισβητούμενα ύδατα»!

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υιοθετώντας επί της ουσίας το «γκριζάρισμα» της περιοχής!

«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.