ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού ποντάρει η Κουμουνδούρου

Στην «έδρα» των εργασιακών παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως «Αχίλλειο πτέρνα» αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τα εργασιακά και το υπό διαμόρφωση τοπίο στην αγορά εργασίας, εξ ου και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολιορκεί» καθημερινά το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, περιγράφοντας «σκηνές από το μέλλον».

Εξάλλου, η πολιτική «επένδυση» του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εργασιακών δεν είναι μία συγκυριακή πολιτική επιλογή, ούτε σχετίζεται μόνο με παροδικές γκάφες του αρμόδιου υπουργείου, που διαμορφώνουν το έδαφος για επιθέσεις –όπως είχε γίνει με τα περίφημα «voucher» με τα... «Σκόιλ Ελικικού», τον «Μέτζη του νέουκτη» και άλλες «ελληνικούρες». Πέραν αυτών των παροδικών και συγκυριακών φαινομένων, στην Κουμουνδούρου έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και τώρα που η δημοσκοπική κυριαρχία της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αδιαμφισβήτητη, στα ποιοτικά ευρήματα φαίνεται ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά θέματα.

Στο δικό του γήπεδο

Έτσι, στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τα εργασιακά ως ένα προνομιακό «γήπεδο» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, ως εκ τούτου, επιχειρούν να αγωνιστούν με την κυβέρνηση «εντός έδρας». Συν τοις άλλοις, στην Κουμουνδούρου είναι εδραία η πεποίθηση πως με τις ρυθμίσεις που έχει προωθήσει το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρξουν ολέθρια αποτελέσματα τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τους «απόμαχους» της εργασίας, ήτοι τους συνταξιούχους: συγκεκριμένα, με τα νομοθετήματα της εκ περιτροπής εργασίας και την απενεργοποίηση του ΣΕΤΕ, τα αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπουν την ταχύτατη μετατροπή της αγοράς εργασίας σε «ζούγκλα» εντός μερικών μηνών, επισημαίνοντας ότι «η διαδικασία επιστροφής στον μεσαίωνα έχει ήδη ξεκινήσει». Επίσης, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η αυξανόμενη ανεργία, σε συνδυασμό με τον μη ελκυστικό σχεδιασμό του προγράμματος «Συν-Εργασία» και τα λουκέτα στην αγορά δημιουργούν νέες «μαύρες τρύπες» στο Ασφαλιστικό, που «μοιραία θα φέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη για μία νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση με βαριά και δυσάρεστα μέτρα».

Καθημερινές επιθέσεις

Σε κάθε περίπτωση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να παίξει στο δικό του γήπεδο, οι επιθέσεις προς το υπουργείο Εργασίας από την πρώην υπουργό –που ξέρει όσο λίγοι το χαρτοφυλάκιό της- Έφη Αχτσιόγλου, είναι καθημερινές. Μόλις προχθές, η κ. Αχτσιόγλου αξιοποίησε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» προκειμένου να αναδείξει την αποτυχία του προγράμματος «Συν-Εργασία», αφού βάσει των στοιχείων μόλις 3.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 700.000 το έχουν επιλέξει. Μάλιστα, το γεγονός ότι μία ημέρα μετά την ανάδειξη του θέματος από την Έφη Αχτσιόγλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς την αποτυχία του προγράμματος, με την εξαγγελία για νέες δράσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, προφανώς καταγράφεται στα θετικά της «πολιορκίας» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

Σήμερα, η κ. Αχτσιόγλου, αξιοποιώντας νέα στοιχεία από εξίσου αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας –που θεωρείται και η «ναυαρχίδα της συντηρητικής παράταξης- εξαπέλυσε άλλη μία επίθεση στον υπουργό Εργασίας, που αυτή τη φορά αφορούν στους συνταξιούχους: «Σήμερα και η "Καθημερινή" επιβεβαιώνει αυτό που από καιρό επισημαίνουμε, ότι δηλαδή μέσα σε μόλις λίγους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 50%», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. «Αυτό το έχει πει ήδη το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το λέει το Eurogroup, αλλά ο κ. Βρούτσης επιμένει να λέει άλλα», συνέχισε η πρώην υπουργός Εργασίας, αναφέροντας σκωπτικά πως «δεν είναι και πολύ δύσκολη απόφαση ποιον να θεωρήσει κανείς πιο αξιόπιστο. Σίγουρα τα "σκόιλ ελικικού" δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στην αξιοπιστία του κ. υπουργού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.