ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η τριμερής συνάντηση του Βερολίνου νομιμοποιεί τις διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

Βαγενάς: «Το πλαίσιο του διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας έχει τεθεί από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ»

«Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας νομιμοποιεί τις διεκδικήσεις που κατά καιρούς προβάλλει η αστική τάξη της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», επισήμανε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του κόμματος, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Ο κ. Βαγενάς σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην έλλειψη διαπραγμάτευσης, αλλά στο γεγονός ότι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από τη Ρωσία».

Επίσης, ο Ελισαίος Βαγενάς υπογράμμισε ότι «οι κυρώσεις της ΕΕ το μόνο που θα κάνουν είναι να δώσουν αέρα στα πανιά του Ερντογάν, στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει εθνικιστικά και θρησκευτικά συναισθήματα για να εδραιωθεί η θέση του, σημειώνοντας ότι είναι στάχτη στα μάτια του λαού όταν μιλούν για κυρώσεις και την ίδια ώρα κάνουν λόγο για τη σημασία που έχει για αυτούς να κρατήσουν την Τουρκία στο δικό τους άξονα». Γι' αυτό σημείωσε ότι είναι εντελώς έωλες οι διακηρύξεις περί προστασίας από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, περί ισχυρών συνόρων και άλλων παρόμοιων που γεννούν έναν επικίνδυνο εφησυχασμό στον λαό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.