ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Βάναυση η τελευταία τριετία

Μια «απάνθρωπη κατάσταση» περιγράφει ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην τελευταία τριετία, από την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μετά στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση, αλλά και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για οκτώ αδικήματα, διαβεβαίωσε ότι παρ’ όλα αυτά δεν έχει τάσεις εκδίκησης, αλλά θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η ΝΔ με τις δύο προτάσεις που έκανε είχε προτείνει να ερευνηθούν δέκα αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα για τον κ. Παπαγγελόπουλο και εμείς (το Κίνημα Αλλαγής) ότι πρέπει να παραπεμφθεί για οχτώ από αυτά. Η κατάχρηση εξουσίας είναι το βασικό. Είναι αυτά για τα οποία οι έρευνες έδειξαν στοιχεία», είπε μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1. Σημείωσε δε, ότι το Δικαστικό Συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφασίσει για την παραπομπή του κ.Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς και ανακριτές θα ενημερωθούν για τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η προανακριτική για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Εξαίρετος νομικός ο ίδιος, εξήγησε ότι το Σύνταγμα είναι πολύ σαφές, αφού προβλέπει κλήρωση σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής των μελών του δικαστικού συμβουλίου που είναι πέντε, των μελών του Ειδικού δικαστηρίου που είναι δώδεκα και του εισαγγελέα που είναι ένας ή μία. «Για να κληρωθούν αυτοί πρέπει να μπουν σε μια κληρωτίδα το όνομα ενός εκάστου. Πως γίνεται αυτό; Αφού η Βουλή αποφασίζει παραπομπή τότε ο πρόεδρος της Βουλής ζητάει από τα δύο αυτά ανώτατα δικαστήρια, Άρειο Πάγο και ΣτΕ, να του αποστείλουν τα ονόματα των εν ενεργεία δικαστών τους, μπαίνουν σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής όλα αυτά τα ονόματα από τον πρόεδρο της Βουλής στην κληρωτίδα και γίνεται η κλήρωση αυτών των 18 προσώπων με τους αναπληρωματικούς τους», είπε.

Σχολιάζοντας τέλος, κατά πόσον η εξέλιξη της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου – Novartis δικαιώνει τα πολιτικά πρόσωπα που ‘κρεμάστηκαν στα μανταλάκια’, ο ίδιος έκανε λόγο για μία ‘βάναυση τριετία’. «Ήταν πολύ απάνθρωπη η κατάσταση την οποία βιώσαμε. Εμένα δεν με οδηγεί σε τάσεις εκδίκησης αλλά απόδοση της δικαιοσύνης ναι! Θα περιμένω να διαβάσω τα πορίσματα για να μπορέσω να κάνω και εγώ μια εκτίμηση», είπε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως όσα αφορούν στον ίδιο είναι οριστικά ληγμένα εν τη ουσία τους, εδώ και καιρό. «Οι καταθέσεις που έγιναν και στην επιτροπή της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που έκανε η Βουλή, κάποιες άλλες δίκες που έχουνε γίνει και κάποιοι από τους μάρτυρες έχουνε πει τα πράγματα στη σωστή τους φορά, στην αλήθεια δηλαδή και το γεγονός ότι ο συμβιβασμός στις ΗΠΑ ακόμα και τις παράνομες πρακτικές των γιατρών και των εργαζομένων στο χώρο της υγείας τις εντόπισαν σε περιόδους εκτός από τη δική μου», είπε, τονίζοντας ότι η υπόθεση για εκείνον έχει κλείσει ουσιαστικά και τώρα μένει το τυπικό...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Είμαστε κοντά , αλλά δεν φθάσαμε ακόμη στο τέρμα της πολιτικής ορθότητας όταν τα πολιτικά πεπραγμένα των κυβερνήσεων θα κρίνονται πολιτικά και αποκλειστικά από τους ψηφοφόρους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
    Πολλές φορές τα πάθη και οι δολοπλοκίες προσφέρονται στην Δικαιοσύνη να δράσει , η οποία θα έπρεπε από μόνη της να είχε επέμβει, όταν της καταγγέλθηκε, ή όταν από μόνη της ανακάλυπτε παρανομίες ποινικού χαρακτήρα από τους Διαχειριστές της Εκάστοτε εξουσίας .
    Στα περασμένα πρόσφατα χρόνια όμως , είδαμε την ίδια την Δικαιοσύνη να παραδίδεται στις βουλές και στο βόλεμα μιας εύθραυστης και επίπλαστης πλειοψηφίας που αποτέλεσε την ΠΦΑ διακυβέρνηση στην πατρίδα μας .
    Χρησιμοποιώντας την Δικαιοσύνη: Ίσως . Ας ερευνηθεί !
    Εμένα πάντως , ενός απλού και ενεργού πολίτη , δεν μου άρεσε ότι μια κυρία αντί να Αρνηθεί το Αξίωμα της πρώτης φορά γυναίκας ΠτΑΠ , γιατί σαν συνδικαλίστρια ( πρόεδρος του συλλόγου ανώτατων Δικαστηκων της Ελλάδας ) Εξυπηραιτουσε διαφορετικά ειδικά συμφέροντα που ήσαν σε αντίθεση με το προταθέν ανώτατο και ανεξάρτητο Αξίωμα στην κεφαλή της ¨Τυφλής και ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ¨ .
    Τότε , πολλοί αρμόδιοι και ειδικοί δεν πήραν την πρέπουσα θέση στο θέμα .
    Θυμαμαι μόνον τον κ. Τζαβάρα ( σε μια ραδιοφωνική του συνομιλία )μ, αν και κωστακαραμανληκος τότε, να μας είχε προϊδεάσει , ύστερα και από την δίκη μου προειδοποίηση σε σχόλιο μου σε άρθρο επι αυτού στο Προταγκον .gr
    Ίσως αυτή , η μη ηθικώς σωστή τοποθέτησης στη κεφαλή της δικαιοσύνης μας ήταν και η αρχή της μεγάλης μας κατάπτωσης !
    Για το μέλλον και όλα τα κόμματα και παρατάξεις να μεταφέρουν στην πολιτική τους ηθικές συνήθειες και την σοβαρή άρνηση τους σε συγκρουόμενα στυμφεροντταωόταν οταν μοιράζουν αξιώματα Και ανεξάρτητες Αρχές .
    Οι Αγγλοσάξονες το ονομάζουν conflict of Interesrts και το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι .

  2. ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ .ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ .Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ..ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑ..ΚΕΣ .Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.