ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζουν τους 10.000 οι θάνατοι στη χώρα

Βέλγιο: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε καταστήματα, κινηματογράφους, μουσεία

Στην άμεση υιοθέτηση της διεύρυνσης του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας προχωρά σήμερα το Βέλγιο.

Ήδη από το Σάββατο, μάσκα θα πρέπει να φορούν οι καταναλωτές στα καταστήματα, τους κινηματογράφους και τους πολιτιστικούς χώρους ή ακόμη τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες, για την καλύτερη προστασία του πληθυσμού κατά του νέου κορωνοϊού.

«Αυτός ο κατάλογος μπορεί να εξελιχθεί με το χρόνο, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας. Η χρήση μάσκας εξακολουθεί πάντα να συνιστάται σθεναρά και στις άλλες περιστάσεις», αναφέρει η κυβέρνηση του Βελγίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Η χρήση μάσκας για την προστασία από τον SARS-CoV-2 ήταν ήδη υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή «κατά την άσκηση επαγγελμάτων με στενές επαφές», όπως τα κομμωτήρια. Οι Βέλγοι που δεν θα σεβαστούν τον κανονισμό θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής «μιας ποινικής κύρωσης». Αυτό δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών. «Επιπλέον η υπουργική απόφαση θα προβλέπει συγκεκριμένα την πιθανότητα κλεισίματος εγκαταστάσεων που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς επανειλημμένως», προσθέτει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Στο Βέλγιο, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 πλησιάζουν δυστυχώς τους 10.000. Η απόφαση αυτή, που έπεται σύστασης που εξέδωσε χθες το βράδυ ομάδα ειδικών, αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.