ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και στο βάθος… αναδρομικά

Ζητούν σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξακολουθούν να ζητούν στο Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι είναι αναγκαία η επαναδιατύπωση της εθνικής μας στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και ερωτηθείς για τυχόν διάλογο με την Τουρκία. Συγκεκριμένα διαμήνυσε ότι ο διάλογος με την Άγκυρα μπορεί να αφορά μόνο στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε ότι η αποκλιμάκωση είναι θετική, αλλά οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς. «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το σύνολο των συντεταγμένων επιθετικών της ενεργειών», είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στα νησιά μας, αλλά και στον Εβρο, το ‘παράνομο’ μνημόνιο με τη Λιβύη, τις τελευταίες εξελίξεις με την Αγία Σοφία, και βεβαίως την πρόσφατη Navtex. Από την κριτική του όμως, δεν ‘γλίτωσε’ ο πρωθυπουργός, με τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής να σημειώνει με νόημα πως τα κόμματα ενημερώνονται για τις επαφές και τις συνομιλίες με την Τουρκία από διαρροές της Άγκυρας. «Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει, επιτέλους, να συνεννοηθούν και να συνεννοηθούν θεσμικά. Δεν φτάνει μόνον η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Χρειάζεται, επιτέλους, η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών, να επαναδιατυπώσουμε την εθνική μας στρατηγική και να δεσμεύει όλες τις πολιτικές δυνάμεις», τόνισε, επαναλαμβάνοντας στην πραγματικότητα την πάγια άποψη του Κινήματος Αλλαγής.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη μπήκε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση με αφορμή και τους χειρισμούς της στα αναδρομικά των συνταξιούχων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για ‘διπλό εμπαιγμό’ εις βάρος των συνταξιούχων, δεδομένου ότι 1,5 εκατομμύριο εξ αυτών δεν θα πάρουν αναδρομικά. «Άλλα έλεγαν οι υπουργοί, άλλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», είπε μιλώντας στον Σκάι, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ζήτημα αυτό θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.