ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλες οι πληροφορίες

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης κάνει «διορθώσεις» στην κυβέρνηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του πρώτου ανασχηματισμού της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αλλαγές θα είναι στοχευμένες και θα έχουν ως πρωταρχικό στόχο την περεταίρω ενίσχυση του κυβερνητικού έργου προκειμένου η χώρα να μπει το συντομότερο δυνατό σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ενταχθούν νέα πρόσωπα, οι "κορυφαίοι" παραμένουν, ενώ θα υπάρξουν αναβαθμίσεις υφυπουργών και γενικών γραμματέων. Οι επίσημες ανακοινώσεις – εκτός απροόπτου - θα γίνουν πριν από το μεσημέρι ενώ η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Τετάρτη. "Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας.

Δύο υφυπουργοί ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Νίκος Παπαθανάσης σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να αναβαθμιστούν σε αναπληρωτές υπουργοί με διευρυμένες αρμοδιότητες. Ο επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος πιθανότατα θα σηκώσει το βάρος της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων του ταμείου ανάκαμψης για το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο πρωθυπουργός. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης μαζί με ακόμη τέσσερα πρόσωπα τους κυρίους Άκη Σκέρτσο, Αλέξανδρο Πατέλη, Δημήτρη Σκάλκο και Μιχάλη Αργυρού καταρτίζουν την ελληνική πρόταση προς την Κομισιόν για το ταμείο ανάκαμψης. Επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που ανταπεξήλθε με επιτυχία στο δύσκολο έργο της ρύθμισης της αγοράς την περίοδο του Κορονοϊού αναμένεται να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες που ήθελαν το προηγούμενο διάστημα να απομακρύνονται οι υπουργοί Εργασίας και Τουρισμού φαίνεται τις τελευταίες ώρες να αλλάζουν με τους Γιάννη Βρούτση και Χάρη Θεοχάρη να παραμένουν στις θέσεις τους, με τα δεδομένα όμως να αλλάζουν συνεχώς και να μην θεωρείται τίποτα "κλειδωμένο". Στην περίπτωση πάντως που ισχύσει το παραπάνω σενάριο, τότε δεν αποκλείεται ο Στέλιος Πέτσας να μετακινηθεί στο υπουργείο Οικονομικών ή θα παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Επίσης ερωτήματα προκύπτουν για την παραμονή του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Πρόσωπα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά και αναβάθμιση των γενικών γραμματέων σε υφυπουργούς θα περιλαμβάνουν οι διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού στο κυβερνητικό σχήμα. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι του Θόδωρου Ρουσόπουλου, του Σπήλιου Λιβανού, του Πάνου Τσακλόγλου, του Χρήστου Ταραντίλη και της Ζωή Ράπτη. Οι γενικοί γραμματείς που πιθανότατα θα μπουν στην κυβέρνηση σε θέση υφυπουργών είναι η Αλεξάνδρα Σδούκου (στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και η κυρία Άννα Στρατινάκη (στο υπουργείο Εργασίας).

Παράλληλα με τον ανασχηματισμό αναμένεται να καλυφθούν και οι δύο κενές θέσεις του υφυπουργού περιβάλλοντος μετά την παραίτηση του Γεράσιμου Θωμά, που ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης στην Κομισιόν και του υφυπουργού Δικαιοσύνης μετά την παραίτηση του Δημήτρη Κράνη. Σκέψεις υπάρχουν και για την ενίσχυση ορισμένων υπουργείων όπως του υποδομών και του Υγείας.

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται σε διακοπές στη Νάξο, προκειμένου να είναι παρούσα στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.