ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφαρμόστε έστω και τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμαπροστασίας από τον ιό

Η ευθύνη είναι δική σας κύριε Μητσοτάκη

Προ των ευθυνών του, τις οποίες μάλιστα περιγράφει ως αποκλειστικά δικές του για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα, θέτει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά.
Απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό, και με αφορμή το χθεσινό ‘διάγγελμα’ του ίδιου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θύμισε με νόημα σε δήλωσή της ότι οι Έλληνες επέδειξαν και φιλότιμο και ευθύνη, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας. «Η χαλάρωση του Ιουλίου ήταν αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Καλλιεργήσατε τον εφησυχασμό, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, ανοίξατε τα πάντα χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας και με τις αντιφατικές αποφάσεις σας, δημιουργήσατε σύγχυση. Οι υπουργοί και τα στελέχη σας έδωσαν επανειλημμένα το κακό παράδειγμα», είπε, σημειώνοντας πως έτσι επλήγη η αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «τώρα η απειλή είναι προ των πυλών και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε», η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει ‘έστω και τώρα’ ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας, με λογική και συνέπεια, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών. «Μόνο έτσι θα λειτουργήσει όπως και στην αρχή το φιλότιμο των πολιτών και θα ενεργοποιηθεί και πάλι η στάση της ατομικής ευθύνης», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, θύμισε την στάση του κόμματός του όταν στάθηκε δίπλα στις επιλογές των ειδικών, τις οποίες και εφήρμοσε η κυβέρνηση. «Προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας και σταθήκαμε με ευθύνη και αλληλεγγύη για το κοινό καλό», είπε, «εδώ και δυο μήνες, όμως, έχουμε και πράξεις και πολιτικές οι οποίες οδηγούν αυτονόητα στην χαλάρωση και σίγουρα δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει την μπάλα σε σχέση με την τιθάσευση της ανόδου των κρουσμάτων». Έφερε μάλιστα ως παραδείγματα την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του μετρό και κορυφαίων υπουργών σε άλλου είδους ‘φιέστες’ χωρίς μέτρα προστασίας, τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, ζητώντας πιο συχνά δρομολόγια σε αυτά κ.ο.κ.

«Επομένως, είναι ξεκάθαρο ποιος έχει την ευθύνη», είπε, ζητώντας πριν κατηγορηθούν οι απλοί πολίτες και γίνει επίκληση στην ατομική ευθύνη, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτικών που χαράζει η κυβέρνηση. «Δεν μπορεί να θέλει να πιστωθεί την επιτυχία πριν από δύο μήνες και τώρα να θέλει να πετάξει από πάνω της όλη την ανευθυνότητα με την οποία πορεύεται», είπε, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές και διαβεβαιώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα τους βρουν συμπαραστάτες…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.