ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SOS από το Κίνημα Αλλαγής

Κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε τον Απρίλη

Για έλλειψη σχεδίου, λάθη, αλλά και υποκρισία κατηγορεί την κυβέρνηση η Χαριλάου Τρικούπη, μετά την πρόσφατη απόφαση για αύξηση της πληρότητας των πλοίων στο 80%, ειδικά τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε δημόσια ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο lockdown.

«Την ώρα που αντιμετωπίζουμε την απειλή δεύτερου κύματος της πανδημίας, η Κυβέρνηση αυξάνει το όριο της πληρότητας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Προφανώς υποχωρεί σε πιέσεις, εις βάρος της δημόσιας υγείας. Είναι απαράδεκτο», λένε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο για μία ‘βαθιά υποκριτική ενέργεια’, την ώρα μάλιστα που οι κυβερνώντες ζητούν από τους πολίτες προσοχή και ευθύνη.

«Δεν είναι το πρώτο λάθος της. Η κυβέρνηση φέρει σοβαρή ευθύνη γιατί καλλιέργησε τον εφησυχασμό, γιατί άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο, χωρίς προετοιμασία. Ότι κερδίσαμε την άνοιξη, κινδυνεύει να χαθεί τώρα», λένε, καλώντας τους κυβερνώντες να ρωτήσουν τους ειδικούς και να πάρουν τα μέτρα που πρέπει έστω και τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Μετά και από την απόφαση για χρήση μάσκας στα καταστρώματα των πλοίων, λίγες ώρες μετά την αύξηση της πληρότητας στα δρομολόγιά τους, στο Κίνημα Αλλαγής, κάνουν λόγο για ‘μπαλώματα’ και ένα ‘ράβε ξήλωνε’ της κυβέρνησης, την στιγμή που κινδυνεύει η υγεία των πολιτών. «Πληρώνουμε τις συνέπειες των επιλογών τους. Της έλλειψης προετοιμασίας για το άνοιγμα και του εφησυχασμού», συνεχίζουν.

Τα πράγματα όμως είναι τόσο σοβαρά, που στο Κίνημα Αλλαγής, επιστρατεύθηκε ως και η πρόεδρος του κόμματος, που παρενέβη με δήλωσή της από τις διακοπές της στην Σκύρο. Απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά υπήρξε σαφής : «Η ευθύνη σας κ. Μητσοτάκη είναι να διατηρήσετε τους Έλληνες ασφαλείς. Όχι να κάνετε διαπιστώσεις για τα αυτονόητα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα δεν αντέχει δεύτερο lock down», είπε, αποδίδοντάς του προσωπικά μεγάλη ευθύνη για την ‘χαλαρότητα’ και την έλλειψη προετοιμασίας. «Τώρα τρέχετε με μπαλώματα να προλάβετε, όμως τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε τον Απρίλη», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.