ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ανικανότητα και ολιγωρία κατηγορεί την κυβέρνηση

Κίνημα Αλλαγής για Εύβοια: Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Για ανικανότητα και ολιγωρία κατηγορεί κυβέρνηση και πολιτική προστασία, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής. «Θρηνούμε ήδη θύματα από τις καταστροφικές πλημμύρες. Συμμεριζόμαστε την οδύνη των ανθρώπων τους και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι αρμόδιοι της πολιτικής προστασίας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας», υποστηρίζει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, ισχυρισμό που στηρίζει στα εξής επιχειρήματα: «Ενώ γνώριζαν, ήδη, από την Παρασκευή ότι υπήρχε πρόβλεψη για ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή, δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα, πολύ περισσότερο μάλιστα κανείς δεν φρόντισε να προειδοποιήσει ή και να απομακρύνει τους κατοίκους.

Το "112" ως αριθμός άμεσης ανάγκης δεν λειτούργησε ακόμη μια φορά. Και οι αρμόδιοι προκαλούν με γελοίες δικαιολογίες».

«Ο σημερινός μηχανισμός πολιτικής προστασίας απέτυχε. Δυστυχώς, οι αναλυτικές προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πρόληψης, που διατυπώθηκαν, εντός και εκτός Βουλής, δεν εισακούστηκαν. Είναι ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφή», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.