ΕΛΛΑΔΑ

Για τα προβλήματα στις προσλήψεις αναπληρωτών

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), πραγματοποιούν σήμερα το πρωί, στις 10:30, εκπαιδευτικοί απαιτώντας άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου, και αύξηση των πιστώσεων για προσλήψεις.

Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πρόγραμμα των δράσεων που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρωμίσθιων Εκπαιδευτικών, έχοντας στο πλευρό της ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν:

- Να καλύψει όλα τα κενά σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς, για όλες τις δομές και τις ειδικότητες, ώστε και όλοι οι μαθητές να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την αρχή, να μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος και να μην υπάρξουν αδικίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

- Να υπάρξει γενναία αύξηση των πιστώσεων για αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων, εν μέσω πανδημίας.

- Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.ά.).

- Οι διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Έτσι μόνο θα πιεστεί και η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα κενά άμεσα. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

- Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Δεν γίνεται π.χ. ένας συνάδελφος νεφροπαθής να πάει σε περιοχή μακριά από νοσοκομείο.

- Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος.

- Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.

- Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου-σφαγείο (Γαβρόγλου) που διατηρεί άθικτο η ΝΔ.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11:00 στα Προπύλαια, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.