ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κινόα με πέστο κέιλ και αυγά ποσέ

Μία εξαιρετική συνταγή για κινόα με πέστο κέιλ και αβγά ποσέ.

Υλικά

  • 1 φλ κινόα
  • 1/2 φλ κέιλ πέστο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 1/2 λεμόνι, χυμό
  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. καρύδια, κομμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
  • 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι (όσες θέλουμε)
Για κέιλ πέστο:
  • 1 μάτσο κέιλ χωρίς κοτσάνι, χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 φλ καρύδια
  • 1/2 λεμόνι, χυμός
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. τυρί ρομάνο, τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε με κρύο νερό για 2 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε την κινόα.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε 2 φλ νερό και 1/4 κ.γ. αλάτι.

Βράζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε την κινόα απαλά με ένα πιρούνι.

Ανακατεύουμε την κινόα με την πέστο κέιλ.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το χυμό λεμονιού.

Χωρίζουμε σε 4 μπολ και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού, καρύδια και κόκκινο πιέρι.

Ετοιμάζουμε τα αβγά ποσέ και σερβίρουμε πάνω στην κινόα με αλατοπίπερο.

Για την πέστο κέιλ:

Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κέιλ και το σκόρδο και ζεματίζουμε για 3 λεπτά.

Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το κέιλ και το σκόρδο και μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πιέζουμε να βγάλουν νερό.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα καρύδια και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το κέιλ, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.

Χτυπάμε μέχρι το κέιλ να γίνει σχεδόν λείο.

Βάζουμε τα τυριά και χτυπάμε πάλι μέχρι το μπλέντερ να κινείται άνετα και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό μέχρι να γίνει το πέστο κρεμώδες.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Αν φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέτουμε κι άλλο νερό, όχι λάδι, μια κουταλιά τη φορά, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Για τα αβγά ποσέ:

Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με 2/3 νερό και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σπάμε το αβγό σε ένα μικρό κύπελλο.

Προσθέτουμε λίγο ξίδι στο νερό.

Χαμηλώνουμε το κύπελλο στο νερό και αφήνουμε το αβγό μέσα.

Αφήνουμε για 4 λεπτά ή λιγότερο, ανάλογα πώς το προτιμάμε.

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το αβγό από το νερό.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.