ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aυξάνουν ακόμα περισσότερο τις εντάσεις

ΜέΡΑ25: Οι διμερείς συμφωνίες δεν επιλύουν τις διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο

Τη θέση ότι οι διμερείς συμφωνίες δεν επιλύουν τις διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις εντάσεις διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Όπως τονίζει ο κ. Κριθαρίδης, το ΜέΡΑ25 είχε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να καλέσει η ελληνική κυβέρνηση περιφερειακή διάσκεψη όλων των χωρών που βρέχονται από την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την πολυμερή διευθέτηση για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες, χωρίς επιδιαιτησίες τρίτων χωρών/συμφερόντων και χωρίς φυσικά την «προοπτική» των καταστροφικών εξορυκτικών διαδικασιών.

Αυτό, άλλωστε, υπενθυμίζει ο κ. Κριθαρίδης, είχε επισημάνει και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό πριν από δύο εβδομάδες. «Εμείς», σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος, «επαναφέρουμε την πρότασή μας για περιφερειακή διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς συνιστά τη μόνη προοπτική για ειρηνική επίλυση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.