ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει το ΚινΑλ για ανασχηματισμό και έκθεση Πισσαρίδη

Ο κ.Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος τον συντηρητικό δρόμο του

Μια ‘βαθιά συντηρητική επιλογή’ βλέπει πίσω από τον ανασχηματισμό ‘Σκυλακάκη’, όπως τον ονομάζει, το Κίνημα Αλλαγής. Στοχοποιεί, δε, προσωπικά τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «αναλαμβάνει πια πλήρως ο ίδιος την ευθύνη για τις αποτυχημένες πολιτικές ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα» και καταλογίζοντάς του ότι αναβάθμισε τους δικούς του ανθρώπους, για να ελέγξει απόλυτα τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.
Καταλογίζοντάς του ότι βλέπει την οικονομία μόνο από την σκοπιά των ισχυρών, αδιαφορώντας για τους πολλούς, τους μικρομεσαίους, τα ασθενέστερα στρώματα και το κοινωνικό κράτος, ότι αγνοεί τους αγρότες, ότι οι πολιτικές για την κοινωνική συνοχή εξαντλούνται σε κάποιο ‘εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα’ που μάλιστα θα φορολογείται, επιφυλάσσει πλήρη ευελιξία στις απολύσεις των εργαζομένων και ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, καθώς και μηδενική ενίσχυση στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις ελλείψεις τους, στην Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι «ο κ.Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος τον συντηρητικό δρόμο του, που δημιουργεί ερείπια σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, με τους εκλεκτούς του, μακριά από την κοινωνία και τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου». Απέναντι σε αυτή την επιλογή, δε, αντιτείνουν πως το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει εναλλακτική πρόταση ‘για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία’. «Είμαστε ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές, ασπίδα για τη Δημοκρατία και στήριγμα για την κοινωνία», λένε.
Ερωτηθείς για την έκθεση Πισσαρίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, επιφυλάχθηκε να τύχει σχολαστικής μελέτης και αξιολόγησης από το κόμμα του. Παρατήρησε, ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η λογική της ιδιωτικοποίησης του δεύτερου πυλώνα της ασφάλισης, αλλά και άλλα μέτρα, όπως η απουσία μηχανισμών στήριξης για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, κρύβουν μία ιδεοληψία την οποία έχει δείξει και άλλες φορές η ΝΔ τους τελευταίους 12 μήνες, που κυβερνά. «Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν τους προβληματισμούς μας και σε αυτό θα είμαστε απέναντι», είπε, κάνοντας λόγο για μεγάλες αδικίες κυρίως στα πρόσωπα των συνταξιούχων και όσων ανήκουν σε χαμηλά ή μικρομεσαία στρώματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.