ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση αντίδραση του δημάρχου Πατρέων - «Απαράδεκτο να ανοίγουμε αναίτια πληγές αυτή την περίοδο στην Υγεία»

Πάτρα: Καθηγητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κλήθηκαν σε απολογία επειδή... συναντήθηκαν με τον Πελετίδη!

Σε απολογία κλήθηκαν από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος και ο αναπληρωτής καθηγητής και ο υπεύθυνος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Δημήτρης Βελισσάρης, με αφορμή την ενημερωτική συνάντηση που είχαν στις 30 Ιουλίου με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, η διοίκηση του Νοσοκομείου εγκαλεί τους δύο γιατρούς για «παράκαμψη» διότι η ενέργειά τους δεν τελούσε σε γνώση της!

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σημειώνει:

«Είναι πρωτόγνωρο και λυπηρό, να καλούνται οι καθηγητές Γώγος και Βελισσάρης για εξηγήσεις, με την αιτιολογία ότι δεν ενημερώθηκε η κ. Διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και δεν έλαβαν έγκριση για τη συνάντηση που είχα μαζί τους. Μία συνάντηση που σκοπός την ήταν η διερεύνηση του καλύτερου τρόπου αντιμετώπισης και χειρισμού των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διάδοση του κορωνοϊού. Είναι επιπλέον λυπηρό, γιατί η κ. Διοικήτρια ενημερώθηκε εγγράφως ότι η συνάντηση δεν είχε υπηρεσιακά χαρακτηριστικά.

Δεν γνωρίζω την πραγματική αιτία της δίωξης αυτής, ελπίζω ότι πρόκειται για μία άστοχη ενέργεια.

Οφείλω να πω ότι για εκατοντάδες θέματα που απασχολούν τους δημότες της πόλης μας και τους εργαζόμενους του Δήμου, έχω έρθει σε επαφή με το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων γιατρών του Νοσοκομείου, ώστε να ενημερωθώ και να δούμε ως Δήμος τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε απέναντι στις δυσκολίες που προκύπτουν.

Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τις προηγούμενες, από τη συνάντηση, ημέρες αντιμετωπίσαμε το πολύ σοβαρό θέμα των κρουσμάτων κορωνοϊού στη ΔΕΥΑΠ, οπότε και δεκάδες εργαζόμενοι εξετάστηκαν και το θέμα λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ήταν έγκλημα να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των τμημάτων, που έδωσαν λύσεις αποτελεσματικές; Ήταν έγκλημα να ανταλλάξω γνώσεις μαζί τους, να πάρω γνώσεις από την πολύτιμη εμπειρία που έχουν, ώστε ένας εργασιακός χώρος όπως ο Δήμος, που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και συναλλάσσεται με χιλιάδες δημότες, να είναι όσο γίνεται καλύτερα θωρακισμένος; Ήταν έγκλημα που πήρα τη γνώμη τους, προκειμένου να πάρουμε την απόφαση να μη γίνει το Καρναβάλι της πόλης μας; Είναι έγκλημα που συχνά τους απασχολώ για θέματα κρουσμάτων ή υποψίας για κρούσματα;

Αν για όλα αυτά, πρέπει να παίρνω την άδεια της Διοικήτριας, αφενός θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία και αφετέρου το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η ικανοποίηση της καταστρεπτικής "τυπολατρίας".

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου σε πλήθος κοινών ζητημάτων, όπως και με τους εκλεκτούς γιατρούς του Νοσοκομείου σε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους συνδημότες.

Τέλος, εύχομαι να σταματήσει η διαδικασία δίωξης, γιατί έχουμε πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουμε και είναι απαράδεκτο αυτή την περίοδο να ανοίξουμε αναίτια "πληγές" στο χώρο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.