ΚΟΣΜΟΣ

Χάρτης με την περιοχή δραστηριότητας του Oruc Reis

Προκαλεί ξανά με νέο χάρτη η Τουρκία: Τo Oruc Reis σε απόσταση αναπνοής από την Κάρπαθο

Συνεχίζει η Τουρκία την τακτική των προκλήσεων, δίνοντας στη δημοσιότητα χάρτη με τις "υπεράκτιες δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis" στη θαλάσσια περιοχή που οριοθετήθηκε πρόσφατα με τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και σε ελάχιστη απόσταση από την Κάρπαθο. Τον χάρτη έδωσε στην δημοσιότητα στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο αξιωματούχος του υπουργείου Κ. Ερσιγιές και όπως φαίνεται το ωκεανογραφικό πλοίο κινείται εντός τουρκικής ΑΟΖ, ενώ το πλοίο βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στον χάρτη εμφανίζουν ωστόσο το σημείο που βρίσκεται το Oruc Reis, ως περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας για έρευνες (με κόκκινο χρώμα), ενώ με γκρι χρώμα δείχνουν την θαλάσσια περιοχή νότια και πλησίον της ανατολικής Κρήτης και κατά μήκους των Δωδεκανήσων από την Κάρπαθο ως την Ρόδο και το Καστελόριζο, ως περιοχή με «νέες άδειες» για τουρκικές έρευνες.
Μάλιστα, ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο Ερσιγιές, καθώς επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως «οι μινιμαλιστικές απαιτήσεις της δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.