ΚΟΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Μακρόν: Ανησυχία για την αυξημένη ένταση Ελλάδας-Τουρκίας, να δεσμευτούν σε διάλογο

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν "εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξημένη ένταση μεταξύ Ελλάδας και της Τουρκίας, χωρών συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ " κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους την Παρασκευή, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Εν μέσω της έντασης αναφορικά με τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα δήλωσε την Παρασκευή πως η Γαλλία θα πρέπει να αποφεύγει πράξεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, μετά τα γυμνάσια που πραγματοποίησε το γαλλικό ναυτικό με ελληνικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή την περασμένη Πέμπτη.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει:

Σήμερα (χθες), ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο Πρόεδρος Μάκρον συνεχάρη τον Πρόεδρο Τραμπ για την ιστορική Συμφωνία «Abraham Accords», που ανακοινώθηκε χθες (προχθές) μεταξύ του Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Μακρόν συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη για δράση εκ μέρους του ΟΗΕ για επέκταση του εμπάργκο όπλων στο Ιράν.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν επίσης ανησυχία για την αυξημένη ένταση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Μακρόν συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν για διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.