ΕΛΛΑΔΑ

Ηχητικό ντοκουμέντο από απίστευτη πρόκληση

Τούρκοι παρεμπόδισαν διάσωση μεταναστών στη Χάλκη!

Σε μία νέα πρόκληση προχώρησαν χθες το βράδυ οι δυνάμεις του τουρκικού λιμενικού, αναβαθμίζοντας έτι περαιτέρω τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας: συγκεκριμένα, παρεμπόδισαν τη διάσωση ναυαγών από ελληνικές δυνάμεις ανοιχτά της Χάλκης, φτάνοντας στο σημείο να αποπειραθούν να «τυφλώσουν» με λέιζερ ελληνικό ελικόπτερο.

Η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση ναυαγών μεταναστών στήθηκε χθες βράδυ, με τους Τούρκους να επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα διάσωσης της Ελλάδας στην συγκεκριμένη περιοχή: σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr, που δημοσιεύει και ηχητικό ντοκουμέντο από τη νέα τουρκική πρόκληση, ήδη από χθες το απόγευμα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Κατευθείαν έσπευσαν στην περιοχή τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειωτέον πως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχαν περισυλλεγεί σώοι 92 αλλοδαποί, κάτι που δείχνει πόσο σοβαρή ήταν η επιχείρηση που έλαβε χώρα, αλλά και η προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Το επεισόδιο

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά, αφού το τουρκικό Λιμενικό, πιστό στην τακτική προκλήσεων των υπολοίπων τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιχείρησε να αμφισβητήσει εμπράκτως την κυριαρχία και δικαιώματα έρευνας της Ελλάδας ανοιχτά της Χάλκης: συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, όταν η πυραυλάκατος «Γρηγορόπουλος», με ελικόπτερο του ΠΝ και της ΠΑ, μαζί με 5 παραπλέοντα πλοία και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, έδιναν μάχη για να σώσουν περισσότερες από 90 ανθρώπινες ψυχές, οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή σκάφη της ακτοφυλακής τους τα οποία καλούσαν από τον ασύρματο τα εμπορικά πλοία να αποχωρήσουν, γιατί «βρίσκονταν σε τουρκική περιοχή». Σαν να μην έφτανε αυτό, τα τουρκικά σκάφη χρησιμοποιούσαν λέιζερ προσπαθώντας να «τυφλώσουν» τα ελληνικά ελικόπτερα διάσωσης –τακτική που θα μπορούσε να προκαλέσει και ατύχημα. Σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορίες θέλουν τον καπετάνιο ενός τουρκικού σκάφους να απαίτησε από καπετάνιο φορτηγού πλοίου, να τους παραδοθούν 15 ναυαγοί που είχαν περισυλλεγεί από το συγκεκριμένο πλοίο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.