ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξή του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Rai 2

Βαρβιτσιώτης: Στοίχημα για την Ελλάδα η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης

«Το στοίχημα για τη χώρα μας είναι η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και η διαχείριση της βοήθειας που θα λάβουμε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώης σε συνέντευξή του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Rai 2, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων κατά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια η χώρα είχε επενδύσει στον τουρισμό, που αποδείχτηκε ένας τομέας εξαιρετικά ευαίσθητος, λόγω της πανδημίας. «Αυτό που κάναμε για τη διαχείριση αυτού του πακέτου ήταν η δημιουργία ενός συμβουλίου ειδικών, με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως «η χώρα μας, έχοντας τη γνώση μετά από μια δεκαετία, του τι σημαίνει το μνημόνιο που φέρει μαζί του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, είπε όχι πλέον Τρόικα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.