ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε live τη διαδικασία

Βουλή: Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για ΑΟΖ

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση ΑΟΖ, οι οποίες είναι ενταγμένες στις ευρωατλαντικές «διευθετήσεις» που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Τη συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Η συμφωνία για τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το άρθρο 1 (σ.σ. θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι) ψήφισε «παρών» για αυτή τη συμφωνία.

Η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών, θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 20:00, καθώς οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά ομάδες των 100 βουλευτών για να ψηφίσουν, εξ αιτίας της επαναφοράς στις συνεδριάσεις της Βουλής, των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19.

Το ΚΚΕ καταψήφισε τις δύο συμφωνίες, καταγγέλλοντας ότι ανοίγουν το δρόμο για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και είναι προϊόν ενός παζαριού χωρίς αρχές, με την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 να καταψηφίζουν με τη σειρά τους και τις δύο συμφωνίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.