ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την τουρκική επιθετικότητα να εντείνεται υπό την ανοχή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση για την κύρωση των συμφωνιών ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία

Σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας (24/8), ξεκινά η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να κυρωθούν από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση, αφενός η Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου "για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο Κρατών" και αφετέρου η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας "για την οριοθέτηση των αντίστοιχων Θαλασσίων Ζωνών τους".

Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παρατείνει την επιθετικότητα της καθώς ανανέωσε μέχρι τις 27 Αυγούστου την Navtex με βάση την οποία κινείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis». Η προηγούμενη Navtex της Τουρκίας στην ίδια περιοχή εξέπνεε την Κυριακή 23 Αυγούστου. Η επιθετικότητα της τουρκικής άρχουσας τάξης συνεχίζεται και υποθάλπεται από τη στάση και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή που οδηγούν τις εξελίξεις σε συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.