ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά στο Κοινοβούλιο

«Βράζει» ο Λίβανος - Νέες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων της αστυνομίας με τους διαδηλωτές
Φωτιά ξέσπασε σε μία από τις εισόδους στην πλατεία του κοινοβουλίου στο κέντρο της Βηρυτού, καθώς εκατοντάδες οργισμένοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή που έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, μεταδίδουν λιβανέζικα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στις εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά διακρίνονται επίσης αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ομάδες των οποίων εισέβαλαν στα γραφεία του υπουργείου Στέγασης και Μεταφορών.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στο κέντρο της Βηρυτού μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαδηλωτών, στη δεύτερη συναπτή ημέρα ταραχών μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σε μια λεωφόρου που οδηγεί στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος, διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, μία ημέρα μετά τα παρόμοια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Βηρυτό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.