ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοσιαλιστική Διεθνής

«Αμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ»

Η Σοσιαλιστική Διεθνής εκφράζει την ανησυχία της για την νέα στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και τη λύπη της για τοθάνατο αμάχων.

Δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή μια πολεμική λύση σε αυτήν τη σύγκρουση. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω απώλεια ανθρωπίνων ζωών και στην κλιμάκωση της βίας που δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως έχει αποδειχθεί τραγικά στο παρελθόν.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους καλούν για άμεση κατάπαυση του πυρόςκαι ζητούμε από τους συμπροέδρουςτης Ομάδας Μινσκ, να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια διαμεσολάβησης σε συνεργασία με τις δυο πλευρές, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Επείγεινα γίνουν διαπραγματεύσεις με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, ώστε να συμφωνηθεί η κατάπαυση του πυρός, ενώ τρίτες χώρες θα πρέπει να αποφύγουν μια εμπλοκή, που θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση, με άμεση ή έμμεση στρατιωτική υποστήριξη.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής εργάζεται εδώ και χρόνια για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση αυτή και στο πλαίσιο αυτό έχει φέρει σε επαφή πολλές φορές εκπροσώπους από τα κόμματα μέλη της από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, τόσο στις συνεδριάσειςτης όσο και σε συναντήσεις που έγιναν στις δυο χώρες, ώστε να υπάρξει διάλογος και να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι οι δυο χώρες να φτάσουν ειρηνικά σε μια συμφωνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.