ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aνακάμπτουν τα ομόλογα

Ο συντηρητικός τόνος που χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ Λαγκάρντ σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, πυροδότησαν σήμερα κύμα ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Αποτέλεσμα ήταν οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων να υποχωρήσουν.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε και σήμερα έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 94 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 1,12% από 1,14% έναντι 0,48% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,60%.

Στην αγορά συναλλάγματος τόσο οι χθεσινές αναφορές της επικεφαλής της ΕΚΤ για τα εμπόδια που εγείρει το ισχυρό ευρώ στην νομισματική πολιτική όσο και αντίστοιχες σημερινές δηλώσεις από επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ Philip Lane, δεν κατόρθωσαν να "ρίξουν' την ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος. Έτσι νωρίς σήμερα το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,1840 δολ. από τα 1,1817 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.